Rămâi conectat

Sport

Căpitanul unirist Răzvan Dâlbea exclus din lot!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

lEnervaţi de faptul că Răzvan Dâlbea şi-a depus memoriu, prin care solicită achitarea ratelor contractuale pe lunile mai şi iunie (un total de 6.000 euro) dar şi să devină liber de contract, şefii Unirii au decis ieri, cu o zi numai înaintea partidei cu CSM Rm Vâlcea, să-l excludă din lot pe mijlocaşul aiudean! Dâlbea, unul dintre cei mai vechi echipieri „alb-negri” a ajuns la Alba Iulia în 2006, a devenit căpitanul Unirii începând din 2007 şi vineri după amiază, după discuţii contradictorii cu şefii, a părăsit cantonamentul centralizat de la stadionul „Cetate”.
„Sunt foarte dezamăgit de atitudinea sa, nu ne aşteptam la aşa ceva. În calitatea sa de «căpitan», trebuia să fie ultimul care părăseşte corabia acum la greu, nu să înainteze primul memoriu. De acum înainte, orice jucător din lot care-şi va depune memoriu va păţi la fel. Echipa nu moare când vor unii. Dâlbea se va pregăti până la finele turului cu echipele de juniori, după un program separat”, a anunţat preşedintele executiv Nicolae Lupu. Dâlbea a debutat în elită cu gruparea din Cetatea Marii Uniri pentru care a marcat campionatul precedent 3 goluri în 32 de meciuri. În intersezon fotbalistul a dorit să plece (solicitări de la „U” Cluj şi FCM Tg Mureş), dar nu a fost lăsat şi a rămas cu cel mai mare contract din lot, moştenit din Liga 1.
Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a declarat ieri: „Am fost anunţat că nu prind lotul şi mai discutăm luni” iar la discuţiile cu oficialii albaiulieni şi-a expus punctul de vedere. „Îmi văd interesul, la mijloc sunt drepturile mele financiare pentru care am muncit pe teren. Asta este, suport consecinţele”, a transmis jucătorul, a cărui înţelegere cu divizionara secundă este valabilă până în 2012, situaţie în care începând de luni este obligat să suporte programul de pregătire stabilit de club. Excluderea lui Dâlbea, din motive financiare vine ca o lovitură sub centură pentru antrenorul Adorian Himcinschi. „Normal că absenţa lui Dâlbea este o grea pierdere pentru echipă în acest moment, dar sunt probleme contractuale, între club şi jucător şi trebuie să accept hotărârea”, a afirmat Himcinschi. Banderola de căpitan va rămâne precum la Oradea pe braţul lui Călin Cristea, însă „principalul” unirist se vede lipsit de aportul unui jucător esenţial (la fel ca şi Poverlovici) înaintea unui meci de foc, astăzi de la ora 11.00, pe „Cetate”. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în Europa League! În turul doi preliminar, duel cu NK Rijeka

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara s-a calificat în turul al doilea al Europa League, după manșa secundă a duelului cu Paksi FC (Ungaria), o calificare istorică pentru „corbii albaștri”. Gruparea de lângă furnale intră in istoria fotbalului românesc fiind prima echipă din eșalonul secund care reușește o calificare în competițiile continentale! Iar în turul următor pe hunedoreni îi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea