Rămâi conectat

Politică Administrație

CAPITALUL ROMÂNESC – PRIORITATEA PNL LA CENTENAR

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul de guvernare al PNL, construit în jurul obiectivului de a schimba relaţia stat – cetăţean, îşi propune ca prioritate Reclădirea Naţională a României. PNL adresează românilor, cu mare responsabilitate, apelul pentru a susţine dezvoltarea României bazată pe principii liberale, fiind singura cale spre bunăstarea reală. PNL consideră că România trebuie guvernată de cei care au făcut Unirea la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, PNL, singurul partid naţional.

VIDEO| Florin Roman, PNL Alba: ”Programul de guvernare al PSD – o gogoașă electorală umflată”În plan economic, întreprinzătorul român, întreprinderile mici şi mijlocii şi capitalul românesc sunt principalele teme pentru creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor. Programul de guvernare al PNL pleacă de la un principiu simplu şi sănătos, pur liberal: ”Mai puţin de la mai mulţi”, în ceea ce priveşte impozitarea. PNL îşi propune generalizarea cotei unice la 16%, inclusiv la TVA şi pentru contribuţiile sociale plătite de angajat şi angajator. Dacă PNL îşi propune o cotă unică, PSD a anunţat că nu renunţă la impozitarea în trepte.

Asta înseamnă că cei care muncesc cinstit vor fi impozitaţi suplimentar, pentru ca cei care îşi ridică ajutoarele sociale de la primării, coborând din Mercedes, să poată fi avantajaţi. PNL propune înfiinţarea unei bănci româneşti, pentru susţinerea capitalului privat românesc. În timp ce Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural şi Banca de Dezvoltare şi Investiţii a României sunt capitalizate din mediul privat, PSD propune o bancă capitalizată cu fonduri incerte din zona de stat. România a pierdut majoritatea resurselor naturale şi a monopolurilor pe servicii, din perioada de tristă amintire a lui Adrian Năstase şi a guvernelor PSD: petrolul a ajuns pe mâna austriecilor de la OMV, gazele naturale sunt administrate de nemţii de la EON sau francezii de la Gaz de France.

Aproape toate băncile sunt ”măritate” la austrieci, italieni sau greci. Practic, toată averea sănătoasă a României a fost înstrăinată de guvernele PSD. În timp ce omul de afaceri român este agasat de sistemul stufos fiscal, aceste companii multinaţionale nu au nici o jenă în a-şi externaliza profiturile grase pe care le fac în România. Adică aici fac banii, iar aceştia ajung imediat în buzunarele patronilor străini, nu în bunăstarea românilor.

Din aceste motive, PNL propune un impozit de 16% pe profitul multinaţionalelor. Asta înseamnă de 4 ori mai multe venituri la bugetul de stat, adică bani mai mulţi pentru investiţii, sănătate şi educaţie. La 100 de ani de la Marea Unire ar fi un prim pas pentru adevărata Reclădire Naţională a României. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

FLORIN ROMAN – PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. „Azi, 24.04.2024, am înregistrat la Biroul electoral de circumscripție al municipiului Blaj candidatura pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea