Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Când sunt Paștele ortodox și cel catolic în 2024: Vor fi sărbătorite la o diferență de cinci săptămâni

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când sunt Paștele ortodox 2024 și Paștele catolic în 2024: Vor fi sărbătorite la o diferență de cinci săptămâni

În anul 2024, Paștele ortodox va fi în data de 5 mai, iar cel Catolic va pica în data de 31 martie, mai exact la o diferență de cinci săptămâni, lucru care nu s-a mai întâmplat de 10 ani.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă anul acesta, Paștele Ortodox a picat în aprilie, în 2024, avem surpriza să sărbătorim Paștele Ortodox abia în luna mai. Mai exact, în 2024, Paștele Ortodox pică pe 5 mai, după ce românii se vor bucura de ziua liberă de 1 mai, când se sărbătorește Ziua Muncii.

Paștele Catolic, însă, va pica mult mai devreme în 2024. Mai precis, credincioșii catolici sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos pe data de 31 martie 2024.

Abia în 2025, Paștele Ortodox coincide cu cel Catolic. Toată lumea va sărbători atunci Învierea lui Iisus Hristos în același timp, adică pe data de 20 aprilie. Și în 2026 și 2027, credincioșii ortodocși și cei catolic vor sărbători în același timp Paștele, pe 12 aprilie, respectiv 2 mai.

Cum se calculează data sărbătorii Paștelui

Cu siguranță ai văzut că data Paștelui este diferită de la an la an. Dar te-ai întrebat vreodată cum se calculează data sărbătorii Paștelui? Ei bine, există două fenomene naturale care influenţează stabilirea datei Paştelui:

  • echinocţiul de primăvară (care are o dată fixă)
  • luna plină (care are o dată schimbătoare).

Cel de-al doilea este motivul pentru care data Paştelui variază în fiecare an, pentru că luna plină apare fie mai aproape, fie mai departe de echinocţiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea