Rămâi conectat

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2018. Românii s-ar putea bucura de o vacanță de 9 zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2018, ziua de Rusalii în calendarul ortodox pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal. În aceeași săptămână, vineri, românii au din nou liber pentru ziua de 1 iunie. Dacă autoritățile vor lua o decizie în acest sens, românii ar putea avea o vacanță de 9 zile.

Sărbătoarea de Rusalii în calendarul ortodox este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi este extrem de importantă pentru toţi creştinii. Sărbătoarea pogorârii Duhului Sfânt mai este cunoscută ca Rusalii, de la sărbătoarea trandafirilor din lumea romană, consacrată cultului morţilor.

Creştinii au preluat obiceiul roman, făcând din sâmbăta dinaintea Rusaliilor una dintre zilele de pomenire a morţilor.

Rusaliile sunt spiritele morţilor care, după ce au părăsit mormintele la Joimari şi au petrecut Paştile cu cei vii, refuză să se mai întoarcă în locurile lor de sub pământ şi încep să facă rele oamenilor.

Lunea de Rusalii în calendarul ortodox este zi nelucrătoare în România, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Ţările de Jos, în unele cantoane din Elveţia, în Madagascar, Norvegia, Portugalia, Senegal, Ungaria şi Togo.

În luna mai 2018 avem cea mai bună perioada pentru un concediu. 1 Mai – Ziua Muncii – pică marți și nu prea ne ajută, dar Rusaliile se vor sărbători pe 27 și 28 mai, adică duminică și luni. Dacă puteți lua trei zile de concediu, sosește 1 iunie, care este vineri și se leagă de weekend. Ar fi 9 zile libere, un adevărat sejur perfect undeva la malul mării.

sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea