Rămâi conectat

Actualitate

Cancerul ar putea fi depistat cu patru ani înainte ca simptomele să apară, datorită unui nou test de sânge

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cercetătorii din China au spus că un test de sânge poate depista cancerul cu patru ani înainte de primele simptome. Aceștia declară că testul de sânge non-invaziv, care se numește PanSeer, detectează cancerul la 95% din persoanele care nu au simptome, dar ulterior primesc un diagnostic, scrie The Guardian.

„Am demonstrat că cinci tipuri de cancer pot fi depistate printr-un test de sânge bazat pe metilare ADN, cu patru ani înainte de diagnostic”, a scris echipa de cercetători în revista Nature Communications.

Totodată, ei spun că testul nu prezice cancerul, ci mai degrabă detectează excrescenţele canceroase care nu provoacă simptome.

Astfel de teste, cunoscute sub numele de „biopsii lichide”, au devenit punctul central al multor cercetări, deoarece oferă o modalitate non-invazivă de a analiza pacienţii.

Acesta nu este primul studiu care a raportat rezultate pozitive pentru depistarea timpurie a cancerului printr-un test de sânge. Cu toate acestea, echipa a spus că cercetarea a fost interesantă, deoarece a demonstrat încă o dată că boala poate fi detectată înainte ca pacienţii să prezinte orice simptome.

Rezultatele studiului au revelat că testul de sânge PanSeer a depistat cancerul la 88% dintre participanţii care au fost deja diagnosticaţi şi la 95% dintre participanţii care nu au fost diagnosticaţi cu cancer, însă ulterior au continuat să dezvolte boala. Totuşi, studiul s-a bazat pe un număr mic de cazuri, iar testul nu poate identifica concret despre ce tip de cancer este vorba, scrie Mediafax.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea