Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Campioni la sărăcie: Unul din 5 români nu îşi permite să îşi achite facturile la timp sau să mănânce frecvent carne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii sunt campioni la sărăcie: unul din 5 nu îşi permite să îşi achite facturile la timp sau să mănânce frecvent carne, potrivit unui studiu realizat de Eurostat.

Peste 19% dintre români trăiesc la limita sărăciei, adică nu îşi permit cel puţin patru din următoarele cheltuieli: plata facturilor la timp, încălzirea adecvată a locuinţei, cheltuieli neprevăzute, consumul regulat de carne, o vancanţă departe de casă, o maşină, un telefon sau o maşină de spălat, potrivit datelor Eurostat.

În România, ponderea oamenilor care nu îşi permit cheltuieli curente, respectiv rata sărăciei, a ajuns la 19,4% în 2017, a treia cea mai mare rată din UE, după cea din Bulgaria (30%) şi Grecia (21,1%), potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, România a înregistrat cea mai mare scădere a procentului persoanelor defavorizate din punct de vedere material, o scădere de 4,4%, de la 23,8% în 2016, la 19,4% în 2017, potrivit Eurostat.

Cele mai bogate state, cu o rată a sărăciei de sub 3%, sunt Suedia (0,8% în 2016), Luxemburg (1,6% în 2016), Finlanda (2%) şi Olanda (2.6%).

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea