Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi printre cei mai buni din lume la şah

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Mihnea Costachi printre cei mai buni din lume. Acesta s-a clasat pe locul 13 din 130 de participanţi

Sâmbătă s-a încheiat la Caldas Novas (Brazilia) cea mai importantă competiţie şahistă juvenilă a anului, Campionatul Mondial de juniori. La  întrecere au participat 972 de juniori sub 18 ani din 80 de ţări. Din delegaţia ţării noastre a făcut parte şi albaiulianul Mihnea Costachi, format în cadrul clubului municipal de şah din Alba Iulia şi care în prezent este legitimat la CSŞ 1 Timişoara şi AEM Luxten Timişoara, care a evoluat în cadrul categoriei juniori sub 12 ani.
   Multiplu campion naţional de juniori, Mihnea a demonstrat şi în Brazilia că este printre cei mai buni juniori din lume la categoria sa de vârstă, clasându-se pe locul 13 din 130 de participanţi, la egalitate de puncte cu locul 8 şi la un punct în spatele învingătorului, indianul Murali Karthikeyan.
Din cele 9 partide jucate în Brazilia, juniorul albaiulian a câştigat 6 partide cu Fernando Bolanos (Bolivia), Denis Makhnyov (Kazahstan), Patrick Hoeglauer (Germania), Siavosh Vojdani (Iran), Tiago Lopes Oliveira (Brazilia) şi Kevin Cori Quispe (Peru), a remizat cu favoritul nr. 3 al concursului Aryan Tari (Norvegia) şi a pierdut cu Semen Khanin (Rusia) şi Ravi Haria (Anglia), favoriţii 7, respectiv 11. Pe lângă clasarea superioară, punctajul obţinut i-a asigurat lui Mihnea Costachi şi castigarea a 25 puncte ELO. La competiţia desfăşurată în Brazilia, Mihnea a beneficiat de suportul tehnic al antrenorului emerit Sergiu Grunberg (AEM Luxten Timişoara), dar si de susţinerea morală a bunicului său Ilie Paşca, cel care l-a învăţat pe Mihnea regulile jocului de şah atunci când acesta nu implinise încă 5 ani. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea