Campanie umanitară susţinută de Caritas Blaj: aprinde o candelă şi donează 2 euro prin SMS!

    Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 17.00, în faţa Centrului Cultural “Iacob Mureşianu” Blaj va avea loc o nouă ediţie a evenimentului “Un milion de stele”, organizat de Caritas Mitropolitan Blaj, împreună cu partenerii săi, concomitent cu acţiunile similare din Cetatea de Baltă, Târnăveni, Sibiu, Braşov şi Mediaş, ziarul “Unirea” numărându-se printre partenerii media. Secretarul general al Caritas Blaj, Claudiu Nicuşan, ne-a declarat că, pe lângă aprinderea unei lumânări sau a unei candele, participanţii vor putea face donaţii de 2 euro prin SMS, la numărul 859. Din fondurile strânse de Caritas România prin intermediul numărului de SMS 859, disponibil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote (fără a se percepe TVA), se va constitui un Fond Naţional de Ajutorare a Familiilor aflate în dificultate.
“România este una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană, cu un procent de 23% de oameni care trăiesc sub pragul absolut al sărăciei (trăiesc cu mai puţin de 8 lei/zi/persoană). Milioane de părinţi nu au cu ce să asigure minimul necesar pentru copiii lor. Lipsa locurilor de muncă şi a unor venituri decente conduc la imposibilitatea de a-i trimite pe copii la şcoală, la o nutriţie defectuoasă şi, cel mai grav, la riscul de îmbolnăvire.
Prin campania «Un milion de stele», Confederaţia Caritas România, împreună cu organizaţiile membre, îşi propune să sprijine la nivel naţional 300 de familii pentru a depăşi situaţia de criză pe care o traversează. Dincolo de gestul simbolic de a aprinde o lumânare în ziua de 12 noiembrie, la ora 17.00, în semn de solidaritate cu persoanele cele mai afectate de sărăcie şi marginalizate social, fiecare dintre noi poate contribui în mod concret printr-o donaţie. Donaţiile colectate în locaţiile campaniei vor fi transformate în alimente, iar aceste pachete vor fi duse ca ajutor alimentar pentru masa de Crăciun familiilor sărace din ţară. Mai multe informaţii puteţi afla de pe paginile de internet www.caritas-blaj.ro, www.unmiliondestele.ro”, a mai spus Claudiu Nicuşan.
Robert GHERGU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...