Rămâi conectat

Cultură Educație

Campanie umanitară susţinută de Caritas Blaj: aprinde o candelă şi donează 2 euro prin SMS!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 17.00, în faţa Centrului Cultural „Iacob Mureşianu” Blaj va avea loc o nouă ediţie a evenimentului „Un milion de stele”, organizat de Caritas Mitropolitan Blaj, împreună cu partenerii săi, concomitent cu acţiunile similare din Cetatea de Baltă, Târnăveni, Sibiu, Braşov şi Mediaş, ziarul „Unirea” numărându-se printre partenerii media. Secretarul general al Caritas Blaj, Claudiu Nicuşan, ne-a declarat că, pe lângă aprinderea unei lumânări sau a unei candele, participanţii vor putea face donaţii de 2 euro prin SMS, la numărul 859. Din fondurile strânse de Caritas România prin intermediul numărului de SMS 859, disponibil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote (fără a se percepe TVA), se va constitui un Fond Naţional de Ajutorare a Familiilor aflate în dificultate.
„România este una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană, cu un procent de 23% de oameni care trăiesc sub pragul absolut al sărăciei (trăiesc cu mai puţin de 8 lei/zi/persoană). Milioane de părinţi nu au cu ce să asigure minimul necesar pentru copiii lor. Lipsa locurilor de muncă şi a unor venituri decente conduc la imposibilitatea de a-i trimite pe copii la şcoală, la o nutriţie defectuoasă şi, cel mai grav, la riscul de îmbolnăvire.
Prin campania «Un milion de stele», Confederaţia Caritas România, împreună cu organizaţiile membre, îşi propune să sprijine la nivel naţional 300 de familii pentru a depăşi situaţia de criză pe care o traversează. Dincolo de gestul simbolic de a aprinde o lumânare în ziua de 12 noiembrie, la ora 17.00, în semn de solidaritate cu persoanele cele mai afectate de sărăcie şi marginalizate social, fiecare dintre noi poate contribui în mod concret printr-o donaţie. Donaţiile colectate în locaţiile campaniei vor fi transformate în alimente, iar aceste pachete vor fi duse ca ajutor alimentar pentru masa de Crăciun familiilor sărace din ţară. Mai multe informaţii puteţi afla de pe paginile de internet www.caritas-blaj.ro, www.unmiliondestele.ro”, a mai spus Claudiu Nicuşan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea