Rămâi conectat

Actualitate

Campanie de informare: IPJ Alba te învaţă cum să te fereşti de hoţi, şarlatani şi şoferi periculoşi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania „Fii precaut, hoţii nu dorm!” se desfăşoară la nivelul judeţului Alba, în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012 şi are ca scop principal informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe. În cadrul acestei campanii, marţi, 13 decembrie, a avut loc la sediul IJP o întâlnire cu o parte dintre asociaţiile de proprietari din Alba, cărora li s-a explicat care sunt principalele metode de acţiune a hoţilor, ce măsuri ar putea lua pentru a evita să devină victimele furturilor sau înşelătoriilor şi că trebuie să apeleze poliţia şi numărul de urgenţă 112, de fiecare dată când persoane suspecte le atrag atenţia. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au primit de la poliţişti materiale informativ-preventive, pliante, afişe, liste cu firme autorizate în montarea sistemelor electronice de securitate, care vor fi transmise mai departe locatarilor.

După restructurările ministrului Igaş, în Alba Iulia activează efectiv doar cinci poliţişti de proximitate, ce au în grijă peste 60.000 de locuitori

Participanţii la întâlnire au fost încurajaţi să aibă încredere în poliţiştii de proximitate care au acum atribuţii lărgite – respectiv infracţiuni la plângere prealabilă (violul, lovirea, vătămarea, violenţă domestică, furtul). Asta, cu toate că în municipiul Alba Iulia sunt angajaţi în acest moment şapte poliţişti de proximitate. Ei funcţionează într-un sistem, de rotaţie, prin care doar cinci sunt mereu „la datorie”. Astfel un poliţist de proximitate are în jurisdicţie peste 10.000 de persoane.

Albaiulienii sunt încurajaţi de poliţişti să-şi monteze interfoane, camere de supraveghere şi alte sisteme moderne de prevenţie şi securitate, să fie discreţi cu privire la bunurile care le posedă acasă, să fie precauţi faţă de persoanele străne pe care le primesc în casă şi să sune la poliţie ori de câte ori identifică situaţii sau persoane suspecte în perimetrul locuinţei lor.

La întâlnire a participat din partea IPJ Alba, şeful Politiei Municipiului Alba Iulia, comisarul şef Mircea Crişan; adjunctul şefului Politiei Municipiului, comisarul Sorin Finta; şeful Biroului Investigaţii Criminale, subcomisar Daniel Beca şi inspector Enache Fulguşoara din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
Astfel de întâlniri, la care sunt aşteptaţi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, vor fi organizate în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în municipiile Blaj, Aiud şi Sebeş.
Acţiunea este iniţiată de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea