Campanie de informare: „2017 – anul învățământului profesional și tehnic în România” 

2017 – anul învățământului profesional și tehnic în România

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic (CNIDPT) vor derula programul elevi013național „2017 – anul învățământului profesional și tehnic în România”. Desfășurarea acestei campanii de informare și conștientizare privind rolul învățământului profesional și tehnic și al învățământului dual a fost aprobată de ministrul Educației, Mircea Dumitru. Miza esențială a campaniei este schimbarea percepției în legătură cu acest traseu de educație și formare profesională, întrucât educația și formarea profesională inițială au un rol esențial pentru dobândirea de abilități, cunoștințe și atitudini necesare integrării pe o piață a muncii dinamică și competitivă. Citește și: Modele de subiecte şi bareme la bacalaureat

De asemenea, se urmărește atragerea unui număr semnificativ de elevi și companii în învățământul profesional și tehnic, prin organizarea unor evenimente de diseminare a beneficiilor pe care părțile implicate le pot obține. Programul activităţilor din cadrul acestei campanii vizează atât specialiștii din domeniul educației și formării profesionale inițiale (inspectori școlari, cadre didactice din unitățile de învățământ profesional și tehnic şi din unităţile de învăţământ gimnazial), cât și elevii de clasa a VIII-a şi părinţii acestora, reprezentanții structurilor parteneriale consultative pentru învăţământul profesional şi tehnic și operatorii economici. Pentru promovarea învățământului profesional şi tehnic, inclusiv a învăţământului dual, va fi organizată la nivelul fiecărei unități gimnaziale „Săptămâna meseriilor”.

Astfel, elevii de-a VIII-a și părinții lor vor putea obține informații utile despre modul de organizare și funcționare a învățământului dual, condițiile de admitere în învățământul profesional şi tehnic și beneficiile formării profesionale iniţiale prin învățământul profesional și tehnic, în general şi ale formării prin învăţământul dual, în special. Este vorba despre modul de organizare și funcționare a învățământului dual, etapele constituirii formațiunilor de studiu, calendarul și modul de desfășurare a admiterii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...