Rămâi conectat

Sport

Campanie de achiziții aproape de final pentru CSU Alba Iulia. Opt nume noi în lotul de baschetbaliste pentru anul competițional 2016 – 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

CSU Alba Iulia CEWL 11Clubul sportiv universitar din Alba Iulia se pregătește de începerea noului sezon, având conturat aproape în totalitate lotul de baschetbaliste pentru anul competițional 2016/2017. Noutățile nu sunt puține nici în această vară, astfel încât echipa antrenată de Miroslav Popov a semnat contracte cu 8 sportive noi, dar și prelungirea înțelegerilor cu alte două, urmând ca în perioada imediat următoare lotul de jucătoare să fie completat cu încă o achiziție, respectiv câteva junioare de la echipa de Under 18 a Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Astfel, urmează să se reunească la data de 1 septembrie sub conducerea antrenorului sârb un număr 5 jucătoare autohtone: Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Alina Crăciun, Cristiana Cutaș și Georgiana Plăvițu, dar și 5 sportive străine, toate nou-venite la CSU, americancele Kaneisha Atwater, Tyler Mingo, Acheil Tac, Rachel Theriot și Holli Wilkins.

Lot CSU Alba Iulia:

Atwater Kaneisha – născută la data de 15.10.1992 în Florida, Statele Unite ale Americii joacă poziția 1-2 și are o întălțime de 1,74 m. Este absolventă a Universității Florida Guld Coast, pe care a reprezentat-o timp de patru sezoane prolifice în colegiu în NCAA1.

Crăciun Alina – născută la Galați pe 23.09.1993, măsoară 1,94 și evoluează pe postul de pivot. Tânăra internațională română vine la Alba Iulia după un sezon petrecut în liga a treia din Franța, la formația La Glacerie, însă cunoaște foarte bine campionatul intern, unde a jucat timp de mai multe sezoane pentru Olimpia București și ICIM Arad.

Cutaș Cristiana – sportivă cu o vastă experiență baschetbalistică, în vârstă de 32 de ani, pe care îi va împlini pe data de 18 decembrie, are o înălțime de 1,87 m și evoluează pe postul de extremă de forță. Baschetbalista născută în București are în spate o carieră impresionantă, trecând în campionatul intern pe la Sportul Studențesc, Univ. Craiova, CSBT Alexandria, Nova Vita Tg. Mureș, ICIM Arad, CSM Satu Mare și Sepsi Sf. Gheorghe, dar și prin liga secundă din Spania în sezonul 2007/2008, când a jucat pentru Canal de Isabel, respectiv liga a treia din Franța, pentru La Rochelle, chiar sezonul precedent.

Fodor Marta – s-a născut la Cluj-Napoca la data de 01.08.1991, joacă pe post de extremă și are o înălțime de 1,83 m. Îmbracă pentru cel de-al treilea sezon consecutiv echipamentul echipei CSU și a mai trecut în carieră pe la Universitatea Cluj-Napoca și BCM Danzio Timișoara.

Mingo Tyler – născută la data de 17.05.1992 în Ohio, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de conducător de joc și măsoară 1,70 m. A absolvit Universitatea Wright State din Ohio în anul 2015 și a debutat în baschetul european sezonul precedent, în Spania, la puternica formație de  primă ligă, Spar Citylift Girona, alături de care a participat în Euroligă.

Plăvițu Georgiana – sportiva născută la Rm. Vâlcea pe data de 24.04.1993 joacă pe poziția de fundaș și măsoară 1,71 m. Sosită la Alba Iulia după un sezon petrecut la Universitatea Cluj-Napoca, baschetbalista cu prezențe la diferite categorii de junioare în

Naționala României în trecut, a mai evoluat în carieră pentru CSȘ Rm. Vâlcea, Olimpia Brașov, CSȘ SCM Craiova și Nova Vita Tg. Mureș.

Tac Acheil – născută pe 19.09.1993 în Sudan, dar deținând cetățenie americană, evoluează pe posturile de extremă de forță și pivot, pozițiile 4-5 și măsoară 1,89 m. Absolventă a Universității North Texas în acest an, pentru care a și evoluat timp de 4 ani, sportiva se află la prima experiență peste Ocean.

Theriot Rachel – cea mai tânără sportivă semnată pentru acest sezon, născută la data de 07.07.1994 în Ohio, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de fundaș, poziția 2 și măsoară 1,82 m. Sportiva americană este absolventă a Universității din Nebraska, unde a și evoluat ca titulară pentru echipa de baschet numită Nebraska Cornhuskers în NCAA1.

Uiuiu Alexandra – născută la Sibiu pe 20.02.1989, este căpitanul echipei și în acest sezon, are o înălțime de 1.81 m și evoluează ca extremă. Deși este o baschetbalistă tânără, Alexandra este una din veteranele echipei, petrecând deja cinci sezoane la Alba Iulia. Încă în recuperare după o dură accidentare la genunchi, internaționala sibiană a mai evoluat de-a lungul anilor la Magic Sibiu, ICIM Arad, UBBC Herzogenburg (Austria) și CSM Târgoviște.

Wilkins Holli – născută pe 14.08.1993 în Tennessee, Statele Unite ale Americii, poate evolua atât ca fundaș, cât și ca extremă, pozițiile 2-3  și măsoară 1,81 m. Absolventă a Furman University din Greenville, sportiva în vârstă de 23de ani și-a petrecut întreaga carieră baschetbalistică la formația de colegiu Furman Paladins în NCAA1.

În perioada următoare, CSU Alba Iulia urmează să își întregească lotul, iar reunirea și primele antrenamente vor avea loc pe data de 1 septembrie 2016. Până la debutul în noul sezon competițional, care va avea loc pe data de 15 septembrie cu meciul din turul 1 al Cupei României de pe propriul teren în compania echipei CSM Târgoviște, trupa universitară va disputa câteva partide amicale pe plan intern.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea