Rămâi conectat

Actualitate

Camera Deputaţilor produce un munte de GUNOI: Contractul gras pentru servicii de salubritate, scos la licitație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Camera Deputaţilor produce un munte de GUNOI: Contractul gras pentru servicii de salubritate, scos la licitație

Camera Deputaţilor a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru cumpărarea de servicii de preluare şi transport de deşeuri menajere. Valoarea totală maximă estimată a contractului este de 618.785,71 lei, informează Agerpres.

Potrivit anunţului publicat pe www.e-licitatie.ro, perioada contractului este 1.03 – 31.12.2022, cu posibilitatea de prelungire până 28.02.2023, data limită de depunere a ofertelor este 25 ianuarie, iar criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Conform sursei citate, se estimează că este nevoie de preluarea a 7.218 metri cubi deşeuri menajere până la sfârşitul anului, valoarea minimă a contractului fiind în acest caz de 515.571,42 lei fără TVA. În condiţiile prelungirii contractului până la sfârşitul lunii februarie a anului viitor, este necesară preluarea a 8.663 metri cubi deşeuri menajere, valoarea maximă a contractului fiind 618.785,71 lei fără TVA.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziţia serviciului de preluare şi transport de deşeuri menajere este necesară ca urmare a faptului că în urma activităţilor specifice desfăşurate în Palatul Parlamentului pe spaţiile administrate de Camera Deputaţilor – activităţi zilnice administrative, simpozioane, conferinţe etc – se colectează deşeuri menajere care trebuie transportate la groapa de gunoi, precizează sursa citată.

Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei este online, în procedură simplificată, fiind un contract de achiziţii publice.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Pachetul de Paște 2023: Cât costă și ce conține coletul alimentar pentru românii nevoiași

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pachetul de Paște 2023: Cât costă și ce conține coletul alimentar pentru românii nevoiași

Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene, a transmis că milioane de români vulnerabili vor beneficia luna viitoare de pachetul de Paște, precum și de ajutorul în alimente și mese calde în valoare de 250 de lei.

Conform datelor MIPE, în 2023, 2,4 milioane de persoane vor primi ajutoare financiare pentru alimente și mese calde, iar alți 1,18 milioane de beneficiari – pachete de 25 kg cu alimente, care vor conține „Zahăr, ulei, făină, mălai și multe altele, produse românești. O nouă tranșă de pachete cu alimente de 25 kg va ajunge zilele acestea în casele românilor vulnerabili. Mi-am rugat colegii să facă tot ce ține de ei pentru ca sprijinul să ajungă către cei 1,18 milioane de beneficiari înainte de Sărbătorile Pascale. Și au reușit”, a declarat Marcel Boloș.

Ajutoarele vin în Săptămâna Mare

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform ministrului Investițiilor, ajutoarele vor ajunge la beneficiar înainte de Paște.

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște. Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus. Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp”, a explicat Marcel Boloș.

Ministrul a mai precizat că ajutorul pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei va intra pe carduri în Săptămâna Mare. „Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari. Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a precizat Boloș.
Cât costă pachetele de alimente date de Paște

„Dacă am cumpăra produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. În total, valoarea pachetelor care ajung către români în această perioadă este de 50 de milioane de euro şi înseamnă 30 de tone de alimente”, a mai precizat ministrul Boloș.

Pachetele cu 25 de kilograme de alimente pentru Paşte conțin:

– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

– mălai (4 pungi de 1 kg);

– paste făinoase (2 pungi de 400 g);

– ulei (4 sticle de 1 l);

– zahăr (2 pungi de 1 kg);

– orez (4 pungi de 1 kg);

– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

– gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

„Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher, iar întâietate vor avea întotdeauna producătorii naționali”, a mai precizat ministrul Boloş, citat de romaniatv.net.

Sursa: infofinanciar.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Hidroelectrica: Cum pot clienții să își verifice soldul şi cere eşalonarea plăţii facturilor. Descărcaţi de aici documentele necesare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Hidroelectrica a transmis noua adresă de e-mail la care îi poţi contacta pentru verificarea soldului, iar facturile pe august 2022 ale românilor urmează să vină în perioada imediat următoare.

„Apelăm la înțelegere din partea clienților noștri și îi încurajăm să ne semnaleze eventualele neconformități constatate pentru a le putea remedia. Pentru sesizări legate de sold, am înființat special adresa de e-mail [email protected]” , informează compania printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cum se poate cere eşalonarea plăţii

Iată ce mai transmite compania: „Ne bucurăm să vă aducem la cunoștință faptul că Hidroelectrica a implementat cu succes noul sistem informatic de facturare. Acesta integrează soluții software de ultimă generație capabile de gestionarea optimă a numărului crescut de clienți casnici și non-casnici aflați actualmente în portofoliul societății, precum și a acelora care vor dori să încheie contracte de furnizare pe viitor.

Vă asigurăm că facem eforturi pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite tuturor clienților, iar trecerea la noile programe informatice a reprezentat unul dintre pașii absolut necesari făcuți în această direcție. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de perioadele de întârziere în emiterea facturilor.

Dorim să reamintim că termenul de plată a facurilor emise de către Hidroelectrica este unul relaxat, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Dacă vă aflați în dificultate în ceea ce privește plata facturilor, aveți posibilitatea de a opta pentru eșalonarea sumelor restante, plata urmând a fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare.

Formularul tip pentru cererea de eșalonare este disponibil pentru descărcare în format electronic:

CLIENT CASNIC

sau

CLIENT BUSINESS

După completare, acesta poate fi trimis la adresa de mail [email protected] sau poate fi depus în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central.

Reamintim că Hidroelectrica nu utilizează intermediari în relația cu clienții săi, actuali și potențiali, astfel că pentru orice chestiune de interes (contractare, facturare etc.) vă rugăm să vă adresați exclusiv reprezentanților companiei sau să utilizați platformele electronice puse la dispoziție de societate.”

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Simulare Bacalaureat 2023: Elevii claselor terminale susțin astăzi proba la alegere a profilului şi specializării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Simulare Bacalaureat 2023: Elevii claselor terminale susțin astăzi proba la alegere a profilului şi specializării

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a susţin, miercuri 29 martie 2023, proba la alegere a profilului şi specializării în cadrul simulării examenului de Bacalaureat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a

Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Luni a avut loc verificarea la Limba şi literatura română, iar marţi proba a fost susţinută proba obligatorie a profilului. Rezultatele vor fi comunicate pe 6 aprilie.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele.

Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso şi sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Probele la care se susţine simularea examenului de Bacalaureat sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă – pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute la finalul studiilor.

„Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, menţionează Ministerul Educaţiei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare