Camera Deputaților a adoptat “Legea Roman”: Radarele poliției rutiere nu mai pot sta ascunse

Camera Deputaților a adoptat, ieri, proiectul de lege pe care l-am inițiat împreună cu colegul Ioan Bălan, în vederea unei mai bune preveniții pe drumurile publice, cu 186 voturi pentru, 21 împotrivă și 6 abțineri. Proiectul de lege a fost atacat la CCR, iar acum, legea cuprinde in integralitate articolele declarate constituționale.

Potrivit legii votate ieri de Camera Deputatilor, care este for decizional, polițiștii rutieri, respectiv polițiștii de frontieră sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive. O altă prevedere este cea referitoare la constatarea contravențiilor în sensul că poate fi făcută doar cu mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul verbal de contravenție.

ELIT

O noutate este și faptul că se interzice amplasarea aparatelor radar care nu sunt staționate în locuri vizibile, ceea ce înseamnă că radarele nu mai pot fi ascunse în curbe sau tufișuri, după diferite obstacole. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri.

Legea pune bazele pe prevenție, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă că șoferul încetinește și devine prudent. Statisticile demonstrează că acolo unde au fost montate machete ale mașinilor de poliție, numărul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simțitor.

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...