Rămâi conectat

Curier Județean

Camara şi C. Cornea şi-au reziliat contractele cu FC Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din pricina problemelor financiare, divizionara secundă din Cetatea Marii Uniri a mai pierdut doi jucători în aceste zile. Este vorba de mijlocaşul Cornel Cornea (30 ani) şi fundaşul Yamoudou Camara (24 ani). Dacă primul oricum nu mai  intra în calculele antrenorului Stelian Gherman pentru retur, viaţa nesportivă a acestuia atârnând în balanţa prestaţiilor sale (9 partide în tur, un gol din penalty), în schimb apărătorul de culoare a reprezentat o piesă de bază a defensivei „alb-negrilor” în prima parte a campionatului, când a jucat 12 întâlniri, făcând un cuplu excelent cu Bumbac. Ambii fotbalişti, la fel ca şi George Petcuţ (ajuns la Poli Timişoara) au renunţat la ratele cuvenite pe lunile noiembrie şi decembrie, un total de aproximativ 5000 de euro şi au plecat implicit gratis.

Dacă ex-bistriţeanul Cornel Cornea s-a antrenat timp de o săptămână la Alba Iulia până la rezolvarea situaţiei, în schimb francezul nu s-a mai prezentat în anul 2012 sub comanda lui Gherman. Jucătorul format la AS Nancy era nemulţumit din pricina restanţelor acumulate, iar clubul nu a avut bani pentru procurarea biletelor de avion. În vara trecută, Y. Camara îşi încheiase conturile cu FC Unirea Alba Iulia şi s-a pregătit cu Ceahlăul Piatra Neamţ. În cele din urmă însă, Y. Camara a semnat un nou contract pentru un an şi jumătate cu Unirea, unde venise în ianuarie 2011, valabil pentru un sezon şi jumătate. „Fotbalistul şi-a exprimat dorinţa fermă să plece. Am discutat şi cu el şi cu impresarul său pe această temă, Era dificil să-l capacităm în condiţiile în care noi ne desfăşurăm activitatea momentan. Cred că este cel mai bun lucru pentru ambele părţi„, a declarat preşedintele unirist Mihai Dăscălescu.

*Ionuţ Şerban – înlocuitorul francezului

Mutarea respectivă are la bază şi înregimentarea fundaşului Ionuţ Şerban (28 ani, CS Deva), o variantă mai puţin costisitoare, raportat la pretenţiile financiare. Momentan FC Unirea Alba Iulia are în centrul devensivei trei jucători experimentaţi, Bumbac, I. Şerban şi M. Pistol (ultimul accidentat de două luni) şi doi juniori, Schuller şi I. Stan. Altfel, un alt nou-venit, mijlocaşul Voicu Florea se antrenează pe „Cetate”, însă o uşoară indisponibilitate face incertă utilizarea sa în primul amical al iernii, miercuri, la ora 15.30, pe terenul doi al stadionului albaiulian. Echipierii unirişti au câte două antrenamente zilnice şi încă un joc de verificare, sâmbătă, 4 februarie, tot acasă cu FC Cisnădie, echipă pregătită de Ştefan Fogoroşi.

Dan HENEGAR

Foto Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui

Unirea Ziarul

Publicat

în

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea