Călin Potor, deputat PNL: „Alba Iulia merită să fie capitala locuitorilor ei”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Alba Iulia este, fără nicio îndoială, capitala tuturor românilor, dar preponderent ar trebui să fie capitala… locuitorilor municipiului Alba Iulia. Cu alte cuvinte, vreau să spun că albaiulienii sunt în prezent aproape părăsiţi de autorităţile locale. De o bună bucată de timp, cetăţenii din Alba Iulia sunt confundaţi de Primărie cu Cetatea. Cetatea noastră bimilenară a ajuns să fie tratată de administraţia locală ca un contribuabil, căruia musai să i se îndeplinească toate poftele! Oameni buni, nu e corect! Toată stima şi respectul meu pentru ceea ce s-a făcut bun şi trainic pentru şi în Cetate. Maximă consideraţie pentru lucrările din ultimii ani din infrastructura oraşului. Cetatea este un bun al nostru şi al României, o iubim, suntem mândri de ea şi ne scoatem pălăria în faţa istoriei. Un sincer bravo! Mai bine mai târziu decât niciodată! Dar, onoraţi cetăţeni, dragi locuitori ai municipiului Alba Iulia, dumneavoastră ştiţi cel mai bine că investiţiile în Cetate nu aduc, din păcate, bani pentru oraş, investiţii în economie, locuri de muncă mai multe, salarii decente şi îmbunătăţirea vieţii voastre de zi cu zi. Alba Iulia continuă să nu fie o atracţie turistică, deşii edilii nu recunosc, dar voi, cetăţenii, trebuie să ştiţi că suntem ultimii din Ardeal în ceea ce priveşte turismul. O spune Institutul Naţional de Statistică, nu vreun sondaj hoinar făcut prin telefon…
Alba Iulia este un simbol naţional, dar oraşul nu trebuie confundat cu negura istoriei! Nu mai suntem în Evul Mediu, să nu avem infrastructură la standarde înalte. Modernizarea Cetăţii şi a infrastructurii trebuie încadrate în categoria lucrurilor fireşti, banal de simple, la capitolul „s-a făcut ceea ce trebuia făcut”. Asta e menirea unei administraţii, a unei Primării care se respectă! Nu putem ridica osanale „iubiţilor conducători” ai urbei pentru obişnuitul fapt că s-au ocupat de asfalt, canalizare, pavele, parcări (oare?) sau iluminat public. Acestea sunt activităţi normale, oameni buni, în orice localitate de pe globul pământesc. Nu s-au inventat la Alba Iulia, pentru numele lui Dumnezeu! Sunt apanajul serviciilor tehnice din Primărie, al urbaniştilor, a arhitecţilor, al inginerilor, nu sunt treburi de cât de bun primar eşti sau nu eşti. Aşa că, dacă s-au făcut nişte paşi din aceste puncte de vedere, ele erau necesare, sunt uzuale, nu e cazul să clamăm „marile realizări ale epocii”. Şi, har Domnului, mai sunt multe de făcut pentru ca albaiulienii să nu se mai identifice doar cu istoria şi cu vremurile apuse ale Cetăţii… Multe din noile cartiere ale oraşului sunt realmente zone neelectrificate, oamenii se plâng de beznă, stau în case racordate la curent pe sistemul organizării de şantier (deşi locuinţele lor sunt terminate de ani buni!), şi nu există iluminat stradal. Şi încă mai sunt multe-multe de făcut pentru ca Alba Iulia să devină, aşa cum cineva (nu spui cine, persoană importantă monşer!) se lăuda cu mai mult timp în urmă, „oraş european”. Dar o să mai avem prilejul să le discutăm…
Important este ca dumneavoastră, albaiulienii, să fiţi convinşi că, până acum, nimeni din administraţia publică locală nu v-a făcut vreun privilegiu necontabilizat. Nu v-a făcut nimeni favoruri şi privilegii să trăiţi bine! Potrivit ultimelor informaţii ale Băncii Naţionale a României, judeţul Alba ocupă un loc fruntaş pe ţară în clasamentul restanţelor populaţiei la bănci pe primele şase luni din acest an, cu 14,4 % la valută şi 14,6 % la lei. Mai exact spus, aproape 30 la sută din cetăţenii Albei, majoritatea locuitori ai Alba Iuliei, au atât de multe datorii şi trăiesc atât de prost încât nu îşi mai pot plăti ratele. Doar locuitorii altor trei judeţe ne depăşesc din acest punct de vedere, ceea ce denotă, indiscutabil, că nu trăiţi bine!
Nu în ultimul rând, cred că aş putea fi o soluţie pentru dumneavoastră la Primărie deoarece ştiu că sunteţi neglijaţi, în primul rând ca simpli cetăţeni. Actualul primar nu se mai „coboară” de mult de pe soclu înspre lucruri fireşti, precum să stea detaşat de vorbă cu oamenii, sau să fie preocupat de îmbunătăţirea confortului dumneavoastră social, locativ sau cultural. Pe mine mă ştiţi, de la Urgenţe, de la Ambulanţă, de la Primărie şi de la Spital. Nu m-am schimbat. Tot aşa vorbesc cu dumneavoastră, ca întotdeauna, şi acum din postura de deputat. Iar dacă oricare dintre voi mai are îndoieli, vă reamintesc că nu eu am trădat echipa respectivă, ci doar am luat măsuri pentru a îndrepta lucrurile scăpate de sub control! Acei oameni din pdl, politici sau mai puţin politici, nu mă reprezentau cu cinste şi onoare, aşa cum nu vă reprezintă nici pe dumneavoastră, albaiulienii, şi nici pe români…
Deputat PNL de Alba, Călin POTOR

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

nelu 13 august 2011 at 2:34

ai dreptate nu te ai schimbat ,esti tot un gunoi,care umbla dupa bani,ca si betivul pokerist crin antonescu

nelu 13 august 2011 at 4:06

Si eu ma numesc Nelu,dar citind articolul si comentariul am ramas putin ….pai ne cam contrazicem ,s-au facut lucruri bune ,dar nu sunt buni cei ce le-au facut….pur si simplu un articol de propaganda,cam lung, am risipit inutil ceva timp sa-l citesc,este adevarat ,sunt putine locuri de munca an Alba,dar macar sa profitam de acesti bani de la UE,adevarat platiti tot de noi ,a la fine vreau sa va rog domnule Potor sa pastrati acest articol si sa-l cititi si dupa ce veti deveni primar de Alba Iulia,eu sunt albaiulean si ami doresc un nou primar care sa reduca taxele locale,sa pot beneficia de utilitatile care le-am realizat prin munca de cateva zeci de ani,parcari, strazi, nu acestea sa fie concesionate unor speculanti si sa trebuiasca sa platesti la tot pasul,,,,,as mai avea multe de comentat dar ma grabesc ,am altceva mai bun de facut….

ralu 13 august 2011 at 11:06

Dl deputat este cel care te ajuta constient pt a cere orice inapoi indoit. Este cel ce a spus ca merge in parlament sa nu faca nimic, este cel ce isi barfeste oamenii care i-au fost alaturi neconditionat in emisiuni de radio de cea mai joasa speta, este practic intruchiparea capcanei omului mieros dar gata oricand sa-ti intoarca spatele. Sau sa nu-i pese. Mai bine un ignorant sincer si neichipuit ca hava decat un studiat ca el.

Gogu 13 august 2011 at 14:48

Ralu sunt de acord cu tine ca Hava este un ignorant, dar pana la un punct, pana cand e vorba de BANI. Atunci devine brusc foarte priceput.
Si crede-ma ca vorba lui: are foarte multe firme de tinut in spate.
Asa ca eu vreau sa-i dam sansa de a se bucura de banii pe care i-a facut si de care nu se poate bucura cat e expus si sa-l trecem pe o linie moarta, sa-l lasam si pe Calin sa vedem de ce e in stare si sa mai vedem si alte firme la pavat si la asfaltat.

PS Caline, cand ma refer la rotitul firmelor ma refer si la Florea

Aurelian 13 august 2011 at 12:59

Pana cand Piticul Atomic mai are postul de radio, are si „potorina” unde vorbii!

Costel 13 august 2011 at 13:04

Domnul deputat Potor este fosta noastra potorina portocalie, dar ceilalti parlamentari de Alba ce au facut atunci cand s-au taiat salariile, au stat in parlament ca *oile* e drept domnul Potor a ramas tot miel incercand sa suga la doua oi PNL si PSD dar ce te faci cu ceilalti care au fost inaintati la gradul de *berbeci* . Domnul Peres si generalul Dobra dorm in parlament, Negrut este campion la sariturile din o barca in alta iar domnul Olar fiind mai modest se straduieste sa termine de taiat padurea din zona dumnelui si a lui Boc realizand venituri substantiale pentru pusculita portocalie, deh vin alegerile locale si trebuiesc bani pentru galetile portocalii … pardon … verzi …

JOHNNI 15 august 2011 at 9:02

mai costel de hotu de atanasiu sau de betivanu de coclici,nimic?

elis 13 august 2011 at 15:22

Gandim la fel! Foarte bine se potriveste dl potor ce spuneti. Sunteti acelasi de la spital de la primarie si de la ambulanta. nu v-ati schimbat! sistemul de para-ndarat e neschimb. tot cu dreapta luati spaga.

Gogu 13 august 2011 at 15:31

Sa inteleg ca Elis cotizeaza si la Potor nu doar la Hava?
Si eu care speram sa scap de voi….

Niki 15 august 2011 at 10:11

In fond acesta este adevarul obiectiv,pe care nu toti au curajul as-l recunoasaca numai cei indoctrinati refuza cu obedienta caracteristica.D-nul Potor este un om corect care a ajutat pe foarte multa lume indiferent de culoarea politica si s-a dezis de ciuma portocalie care a desconsiderat si sfidat pe cetatianul simplu.Il apreciez pe d-nul Potor si cred ca merita sa-i dam increderea noastra si dupa ce termina mandatul putem sa-i reprosam.Va doresc succes!!!!!!!!!Sunt sigur ca veti castiga!
Sper sa puteti dovedi si sa rupeti gura targului!!!!!!!!!!!!

Ana 15 august 2011 at 12:24

Foarte frumos din partea ta ca garantezi „cinstea”, „obiectivitate”, „corectitudinea”, potorinei, dar pentru tine cine garanteaza Niki?
Nu cumva esti si tu un derbedeu, care garanteaza pentru alt derbedeu?

Comentariile sunt oprite