Rămâi conectat

Ştirea zilei

Călin Potor: ”BMW B-92-ZDK. Misiune oficială sau abuz?”

Publicat

în

Fac naveta de aproape cinci ani de zile săptămânal, pe ruta Alba Iulia – Bucureşti şi retur, dar nu mi-a fost dat să întâlnesc niciodată o asemenea încălcare grosolană a regulilor de circulaţie, conduită şi bun simţ pe drumurile publice precum zilele trecute.

Veneam duminică după-masă dinspre casă spre Capitală, pe DN 7, într-o coloană de autovehicule, când un BMW cu luminiţe roşii şi albastre intermitente amplasate pe bara din faţă a făcut furori incredibile în trafic. Nici în filme nu am văzut aşa ceva! Pe curbele din zona Căciulata, acest şofer chel şi cu ochelari de soare, aflat la volanul autoturismului cu numărul de înmatriculare B-92-ZDK, a gonit ca un dement, a depăşit totul în calea sa pe linia continuă, era să producă un accident în serie – că tot suntem azi în ziua de doliu naţional, survenit tot din cauza unui poliţist! – în batjocura celorlalţi participanţi la trafic.

foto bmw1Chiar am avut ocazia să vorbesc prin staţia radio şi cu alţi şoferi martori la scena desprinsă parcă din filmele cu Jason Stathan, care au reacţionat extrem de indignaţi înjurându-i pe… politicieni şi pe conducătorii ţării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fără a mă antepronunţa, mă adresez pe această cale ministrului Internelor Radu Stroe. În acest caz avem două variante. Dacă a fost vorba de un poliţist sau un alt funcţionar al serviciilor statului aflat în misiune, care zbura pe şoseaua oricum îngustă şi aglomerată pentru a salva vieţi sau a îndeplini o misiune de maximă importanţă pentru ţară, atunci raliul omului ar fi fost justificat. În caz contrar însă, dacă a fost pur şi simplu un cetăţean obişnuit, care avea pe BMW luminiţe de semnalizare aşa cum numai instituţiilor abilitate le permite legea, atunci avem o mare problemă de abuz în această ţară.

Nu este pentru prima dată când văd aşa ceva, nu este prima dată când şoferii sunt nevoiţi să iasă de pe carosabil pentru a face loc nu ştiu cărei coloane, oficiale sau nu, sau nu ştiu cărui individ cu maşină puternică dotată cu girofar sau luminiţe de avertizare. Am întâlnit, din păcate pentru funcţionarea instituţiilor statului, şi cazuri în care poliţişti sau alţi lucrători aflaţi doar în plimbare pe şosele au folosit în mod abuziv instrumentele oficiale aflate în dotarea maşinilor lor. În astfel de cazuri, cred că autorităţile abilitate şi responsabile cu păstrarea climatului de legalitate din această ţară trebuie să intervină ferm şi să ia măsurile de rigoare pentru evitarea acestor evenimente.

Revenind la întâmplarea relatată, aştept să văd răspunsul ministrului de Interne vis-a-vis de identitatea persoanei care a condus duminică, 24 iunie 2013, în jurul orei 19.50, autoturismul BMW cu numărul de înmatriculare B-92-ZDK, dinspre Sibiu spre Râmnicu Vâlcea, în apropiere de Căciulata, precum şi cui aparţine această maşină. Elucidarea acestui caz este extrem de importantă nu pentru că m-aş fi simţit eu şi alţi zeci de şoferi ofensaţi în trafic, deşi nici aceasta nu este o chestiune minoră, ci mai ales pentru că reacţia produsă a fost aceea de sictir la adresa tuturor politicienilor „îmbuibaţi”, cu invective şi injurii la adresa lor, în general şi la grămadă.

Nu este corect ca întreaga clasă politică să fie hulită din cauza unui om care, dacă nu era într-o misiune extrem de vitală, atunci este protagonistul unui alt caz abuz maxim, tolerat de instituţiile plătite din banii noştri să ne apere.

Deputat PNL de Alba, Călin POTOR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

28 mai. Târgul întreprinderilor de economie socială, ediția I, în Alba Iulia: Eveniment de promovare a produselor și serviciilor locale generatoare de bunăstare socială

Publicat

în

28 mai. Târgul întreprinderilor de economie socială, ediția I, în Alba Iulia: Eveniment de promovare a produselor și serviciilor locale generatoare de bunăstare socială

Economia socială contribuie la dezvoltarea comunităților locale, creează locuri de muncă, dezvoltă incluziunea și coeziunea socială, tranziția către economia circulară și inovarea socială, implică persoane din grupul vulnerabil în activități cu caracter social sau în activități economice și facilitează accesul persoanelor din grupul vulnerabil la resursele şi serviciile comunității.

În județul Alba și-au început recent activitatea peste trei sute de astfel de întreprinderi, în diverse domenii. Ceea ce au în comun toate acestea este implicarea în viața comunității, faptul că intervin pentru oameni și întorc din ceea ce câștigă înspre comunitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Avem convingerea că întreprinderile de economia socială sunt generatoare de bunăstare socială, iar în această perioadă au mare nevoie de suportul fiecăruia dintre noi, pentru a deveni și rămâne sustenabile. Un bun răspuns la efortul depus de aceste întreprinderi este să le susținem activitatea prin orice formă și mijloc avem la îndemână.

Primăria Municipiului Alba Iulia, Xerom Service SRL și Asociația GAL Alba Iulia Incluzivă organizează Sâmbătă 28 mai, în Șanțurile Cetății Alba Carolina, Ediția I a Târgului întreprinderilor de economie socială, eveniment de promovare a produselor și/sau serviciilor pe care le furnizează întreprinderile de economie socială, pentru a le face vizibile și pentru a crea spațiul de interacțiune dintre acestea. Acest demers este parte din acțiunile de promovare a economiei sociale la nivel local, de susținere activă a acestor membrii ai societății civile care contribuie la dezvoltarea locală, cetățenia activă, cooperarea și solidaritatea socială.

Invităm comunitatea Alba Iuliei să viziteze târgul dedicat întreprinderilor de economie socială iar achiziția unor bunuri și/sau servicii este un răspuns de apreciere pentru scopul nobil al acestora.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare hidrologică: COD GALBEN de INUNDAȚII pentru Alba și alte județe până joi, la ora 12:00. Zonele vizate

Publicat

în

Avertizare hidrologică: COD GALBEN de INUNDAȚII pentru Alba și alte județe până joi, la ora 12:00. Zonele vizate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod Galben de inundații pentru județul Alba și alte județe, valabil până joi, la ora 12:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Brănișca, Târnava – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Blaj, județele: Alba, Hunedoara și Sibiu.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

L-AȚI VĂZUT? Alertă în România: Polițiștii caută un bărbat suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp

Publicat

în

L-AȚI VĂZUT? Alertă în România: Polițiștii caută un bărbat suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp

Bărbatul de 43 de ani, suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp din Bihor, este căutat de poliţişti. Aceştia au transmis semnalmentele lui şi cer ajutorul populaţiei.

”Cu privire la sesizarea din data de 23 mai a.c., prin apel 112, la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, referitoare la o femeie de 30 de ani, din municipiul Târgu Mureş, care ar fi plecat în prezenţa lui Bone Ferenc, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Arad, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării acestuia”, a transmis IPJ Cluj.

Elit - Gustul Desăvârșit

Poliţiştii au transmis fotografia bărbatului şi semnalmentele: înălţime aproximativă: 1,80, 75-80 de kg, ochi căprui, păr brunet, faţa ovală.

”Persoanele care pot furniza orice informaţii despre bărbat sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112”, au mai transmis poliţiştii.

Anterior, aceştia au dat urmărire maşina cu care s-au deplasat femeia şi bărbatul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare