Rămâi conectat

Actualitate

Calendar Evaluare Națională 2016: Absolvenții de gimnaziu susțin prima probă în 27 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calendar Evaluare Națională 2016: Absolvenții de clasa a VIII-a vor susține prima probă în 27 iunie, potrivit calendarului aprobat MECȘ și publicat în Monitorul Oficial.

Evaluare Nationala16Și anul viitor, examenul va fi supravegheat video-audio, iar înregistrarile din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, dupa fiecare proba.

Monitorul Oficial a publicat pe 15 septembrie 2015 Ordinul nr. 5.081 privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2015-2016. Ordinul este semnat de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Calendar Evaluarea Nationala 2016
15-17 iunie 2016              Inscrierea la Evaluarea Nationala
17 iunie 2016                   Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
27 iunie 2016                   Limba si literatura romana – proba scrisa
28 iunie 2016                   Limba si literatura materna – proba scrisa
29 iunie 2016                   Matematica – proba scrisa
1 iulie 2016                      Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
1 iulie 2016                      Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
2 – 4 iulie 2016                 Rezolvarea contestatiilor
5 iulie 2016                      Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Citește și Calendarul examenului de Bacalaureat 2016, stabilit de Ministerul Educației. Candidații vor fi supravegheați video și audio

Profesorii supraveghetori NU au voie sa intre in salile de examen cu telefoane mobile, cu calculatoare, cu orice alte mijloace electronice de comunicare, cu ziare, reviste sau carti. Nu vor face parte din comisiile pentru evaluarea nationala profesori care, in sesiuni anterioare, nu si-au indeplinit corespunzator atributiile sau care au fost sanctionate.

De asemenea, in scolile in care la examenele anterioare au existat “nereguli grave” la Evaluarea Nationala, comisiile judetene pot sa nominalizeze in comisiile pentru examen profesori de la alte scoli. Tot in scolile cu grave nereguli la examenele anterioare, comisiile judetene pot sa suspende organizarea Evaluarii Nationale.

La corectarea lucrarilor, daca diferenta dintre notele date de catre cei doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, atunci nota finala este media aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, a acestor note. Daca diferenta este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia va fi cea finala.

Salile de examen, salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si salile in care se preiau, evalueaza si depoziteaza lucrarile scrise – sunt supravegheate cu camere video-audio functionale. Ordinul prevede ca, pana la inceperea examenelor, comisiile judetene de organizare a evaluarii nationale si autoritatile administratiei publice locale “iau toate masurile” pentru “asigurarea dotarii tuturor salilor de examene cu camere functionale de supraveghere video si audio”.

Dupa fiecare examen, comisiile verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video. Daca se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda sau in cazul in care exista sesizari, verificarea se face pentru toate salile de examen din scoala.

Elevii prinsi la copiat iau nota 1.

Absolventilor claselor a VIII-a le este interzis sa intre in salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete.

Elevii trebuie sa lase toate aceste obiecte in sala de depozitare. Cei care refuza depozitarea obiectelor NU vor fi primiti in examen.

De asemenea, elevii nu au voie sa aiba in sala de examen, asunse in imbracaminte, in incaltaminte sau in penare, obiecte precum manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare ce permite conectarea la internet si la retele de socializare, care ar putea fi folosite in rezolvarea subiectelor.

Candidatii nu au voie nici sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul, nu au voie sa copieze sau sa schimbe intre ei foi de lucrare, ciorne, notite sau alte materiale.

Elevii care incalca regulile sunt eliminati din examen si primesc nota 1 la examenul respectiv, indiferent daca au copiat sau doar au incercat. Candidatii semneaza, de altfel, inainte de inceperea examenului un proces-verbal in care este trecuta mentiunea ca ei stiu ca nerespectarea regulilor are drept consecinta astfel de masuri.

Parintii elevilor pot sa ceara comisiei judetene sa vada lucrarea copiilor, insa numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii, iar aceasta solicitare nu poate conduce la modificarea notelor. (V.N.)

Sursa Hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea