Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Calendarul examenului de Bacalaureat 2016, stabilit de Ministerul Educației. Candidații vor fi supravegheați video și audio

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calendarul examenului de Bacalaureat 2016, pentru ambele sesiuni, a fost stabilit de Ministerul Educației și Cercetării Științifice și publicat, marți, în Monitorul Oficial.

Deschiderea anului scolar la HCC Alba Iulia14Calendarul examenului de Bacalaureat din 2016 a fost inclus in Ordinul Ministrului Educatiei si Cercetarii Stiintifice nr. 5080/2015, care a aparut marți in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 694, scrie Avocatnet.ro

Inscrierile pentru prima sesiune se vor desfasura in perioada 30 mai – 3 iunie, in timp ce probele vor avea loc in perioada 13 iunie – 8 iulie. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 16 iulie.

Concret, calendarul complet al sesiunii iunie-iulie 2016 arata in felul urmator:

  • 13-15 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A);
  • 15-17 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B);
  • 21-24 iunie: Evaluarea competentelor digitale (proba D);
  • 27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C);
  • 4 iulie: Limba si literatura romana (proba E a, proba scrisa);
  • 5 iulie: Limba si literatura materna (proba E b, proba scrisa);
  • 6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, proba scrisa);
  • 8 iulie: Proba la alegere a profilului si specializarii (proba E d, proba scrisa);
  • 12 iulie: afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00-20:00);
  • 13-15 iulie: rezolvarea contestatiilor;
  • 16 iulie: afisarea rezultatelor finale.

In ceea ce priveste sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2016, inscrierile se vor desfasura intre 18 si 22 iulie, iar probele – intre 16 si 26 august, conform urmatorului calendar:

  • 16-17 august: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A);
  • 16-17 august: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B);
  • 17-19 august: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C);
  • 18-19 august: Evaluarea competentelor digitale (proba D);
  • 22 august: Limba si literatura romana (proba E a, proba scrisa);
  • 23 august: Limba si literatura materna (proba E b, proba scrisa);
  • 24 august: Proba obligatorie a profilului (proba E c, proba scrisa);
  • 26 august: Proba la alegere a profilului si specializarii (proba E d, proba scrisa);
  • 29 august: afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00—20:00);
  • 30-31 august: rezolvarea contestatiilor;
  • 1 septembrie: afisarea rezultatelor finale.

Comisiile de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti asigură dotarea cu camere de supraveghere video şi audio funcţionale a sălilor în care se desfăşoară probele examenului de bacalaureat naţional, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Până la începerea probelor de examen, comisiile de bacalaureat judeţene/comisia municipiului Bucureşti iau toate măsurile, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, pentru asigurarea dotării tuturor sălilor de examen cu camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

(1) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

(2) Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate la alin. (1) în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiţi în examen.

(3) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea ori în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(4) Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea ori în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi ori cu exteriorul.

(5) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

(6) Candidaţii care încalcă regulile menţionate la alin (3), (4) şi (5) vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

(7) Încălcarea regulilor menţionate la alin. (3), (4) şi (5) va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

(8) Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a examenului de bacalaureat şi prevederile alin. (1)-(7) şi le solicită să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

(9) După parcurgerea paşilor menţionaţi la alin. (8), candidaţii vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile alin. (1)-(7) şi menţiunea că ştiu că nerespectarea regulilor menţionate la alin. (3), (4) şi (5) are drept consecinţă măsurile menţionate la alin. (6) şi (7).

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea