Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Cadre didactice din Alba, la Programul de pregătire pe tematici europene

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, la hotel „Victoria” din Cluj-Napoca s-au încheiat cursurile din cadrul programului de formare ”Pregătirea cadrelor didactice pe tematici europene”, eveniment organizat de Instititutul European din România printr-un program acreditat de Centrul Naţional pentru Formare a Personalului din Învăţământul Preuniversitar. Un demers tematic de categoria a III-a  având ca grup ţintă cadre didactice din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Învăţământul primar al Judeţului Alba a fost reprezentat  de prof. inv. Lenuţa Bloj, Marilena Comşa Haţegan, Ştefan Mezei, Manuele Eugenia Mureşan şi Maria Nicoară. Potrivit informaţiilor primite de la d-na Maria Nicoară, prof. inv. la Şcoala gimnazială ”Singidava” Cugir,temele puse în discuţie au fost: „Istoricul şi Instituţiile UE”, ”Strategia UE 2020”, ”Principalele politici europene” ,”Oportunităţi de programe educaţionale  europene” şi ”Spaţiul Profesorului”, un forum virtual unde cadrele didactice găsesc informaţii utile derulării activităţilor propuse.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Partea practică a activităţii a fost consacrată lucrului pe echipe, formate din 5-6 cadre didactice care au abordat materiale cuprinzând: ”Metode de învăţare prin cooperare pentru predarea unor teme despre UE, ”Metode inovative de predare şi instrucţiuni privind activitatea de proiectare didactică”. Evaluarea finală a cursului a constat într-un test grilă şi prezentarea unui Plan de lecţie pe subiect european.

„Am avut ocazia să întâlnim oameni minunaţi, traineri şi organizatori cu reale calităţi de experţi în educaţie, care au făcut accesibile aceste noţiuni pentru cadrele didactice participante şi au creat o atmosferă în care colaborarea, schimbul reciproc şi informaţia şi-au găsit calea firească, în beneficiul tuturor”,  ne-a declarat d-na Maria Nicoară. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea