Cadou la 100 de ani de viață. O doamnă care a ajuns la venerabila vârstă va primi din partea administrației locale albaiuliene o sumă de bani

O doamnă care a ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani, va primi un cadou din partea administrației locale albaiuliene, în ședința extraordinară de săptămâna viitoare, fiind introdus un proiect de hotărâre care prevede acordarea sumei de 1.000 de lei acesteia.

Din raportul de specialitate al proiectului rezultă că doamna OLARU ANA este născută în anul 1919, iar în luna august va împlini vârsta de 100 ani. Aceasta s-a născut în loc. Fărău – Heria, jud. Alba, s-a căsătorit cu domnul Olaru loan în data de 31.07.1950. Aceștia au avut împreună doi copii.

Doamna Olaru Ana, a rămas văduvă în anul 1985, aceasta nu s-a mai recăsătorit si de la acea dată locuiește la fiica sa în Alba Iulia.
Doamna Olaru Ana beneficiază de o pensie de urmaș, fiind ajutată de fiica ei. Are o stare de sănătate relativ bună, cu toate că are 100 ani.

Pe baza art. 2 din Legea nr. 292/2011, Legea asistenței sociale, cu modificările și completările ulterioare care prevede că ’’Sistemul național de asistență socială reprezintă ansamblul de instituții, măsuri și acțiuni prin care statul, reprezentat de autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și societatea civilă intervin pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale situațiilor care pot genera marginalizarea sau excluziunea socială a persoanei, familiei, grupurilor ori comunităților ”, s-a luat decizia de a propune spre adoptare Proiectul de hotărâre privind acordarea sumei de 1000 lei doamnei Olaru Ana din municipiul Alba Iulia, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 ani, din bugetul local, capitolul „Asistență Socială”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...