Rămâi conectat

Cultură Educație

Cacealma sau cea mai mare lovitură pe piața obiectelor de artă din România Un tânăr din Alba cere 300.000 de euro pentru originalul Declarației de Independență a SUA

Bogdan Presecan

Publicat

în

În iunie 2012, un exemplar al documentului a fost scos la licitație în New York cu un preț de peste 18 milioane de dolari

Pe un site de anunțuri pentru județul Alba, Cristian Dican anunță că oferă spre vânzare o copie originală a Declarației de Independență a Statelor Unite.

“ Un prieten apropiat de-al meu este deținătorul unei copii unice a documentului Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii din 4 iulie 1776.

Documentul este autentic si are peste 200 de ani vechime acesta fiind semnat de cei 56 de delegaţi ai Congresului Continental din partea celor 13 colonii.
Acesta face parte din cele aproximativ 200 de copii tipărite la comanda Congresului si este printre putinele care are dimensiunile aproape exacte ale celui original care se afla in clădirea Arhivelor Naţionale din Washington DC.

Prietenul meu este colecţionar de obiecte de arta. Țin in permanență legătura cu el să îl ajut la promovarea vânzării. El este deținătorul acestuia.
Documentul este tipărit cu ajutorul unei proceduri de copiere vechi utilizată pe vremea aceea pe un material realizat din conglomerație din material necunoscut cu exactitate presat cu o sită si apoi scris de mana și standard.

Din motive de securitate nu putem sa vă dăm mai multe informaţii despre proveniența acestuia.

Documentul se afla păstrat legal în siguranță.
Aș dori ca acest document sa poată fii evaluat corect si autentificat de către experți în obiecte de artă și avem nevoie de persoane interesate să îl cumpere direct.
Acesta poate fi valorificat prin licitaţie in România sau în străinătate la un preț mult mai mare decât cel cerut pentru vânzarea directă.
Dacă doriți mai multe informații putem să stabilim o întâlnire în prezența unui avocat desemnat de prietenul meu.
Menționez că prețul de 300000 de euro este doar un preț de pornire mult sub prețul pieței.
Anunțul va fi publicat și pe site-urile internaționale și vom încerca valorificarea la un preț cât mai apropiat de valoarea reală,” a declarat Cristian pentru ziarulunirea.ro.

Pentru a fi convingător, Cristian a trimis si o fotografie a documentului, o fotografie care, în formatul și la dimensiunea ei nu poate fi obținută ușor de pe Internet sau prin mijloace convenționale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea