Bolnavii de COVID-19 ar putea fi transferați în străinătate, din cauza lipsei locurilor la ATI. Precizările lui Klaus Iohannis

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o vizită la Baia Mare, că au fost inițiate contacte cu alte state pentru un eventual transfer de pacienți în cazul în care spitalele din România nu vor mai face față pandemiei de COVID-19 informează Mediafax.

Întrebat, vineri, într-o conferință de presă, dacă România are în vedere și transferul unor pacienți în stare gravă în străinătate în cazul supraaglomerării spitalelor, președintele Klaus Iohannis a spus că au fost inițiate deja „câteva contacte”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Am discutat această variantă cu ministrul Sănătății și chiar dacă în momentul acesta în România există spațiu și la terapie intensivă, și locuri pentru bolnavi care nu au încă forme foarte grave, am inițiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relații speciale și sper să nu ajungem acolo, dar, in extremis, da, avem contacte și le vom valorifica”, a răspuns Iohannis.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

România a doboarât și vineri recordul de noi infectări cu coronavirus. Sunt 10.260 cazuri noi în ultima zi și 123 decese, iar la terapie intensivă pacienții au ajuns la 1.001.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419