Rămâi conectat

Actualitate

Bolnavii de COVID-19 ar putea fi transferați în străinătate, din cauza lipsei locurilor la ATI. Precizările lui Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o vizită la Baia Mare, că au fost inițiate contacte cu alte state pentru un eventual transfer de pacienți în cazul în care spitalele din România nu vor mai face față pandemiei de COVID-19 informează Mediafax.

Întrebat, vineri, într-o conferință de presă, dacă România are în vedere și transferul unor pacienți în stare gravă în străinătate în cazul supraaglomerării spitalelor, președintele Klaus Iohannis a spus că au fost inițiate deja „câteva contacte”.

„Am discutat această variantă cu ministrul Sănătății și chiar dacă în momentul acesta în România există spațiu și la terapie intensivă, și locuri pentru bolnavi care nu au încă forme foarte grave, am inițiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relații speciale și sper să nu ajungem acolo, dar, in extremis, da, avem contacte și le vom valorifica”, a răspuns Iohannis.

România a doboarât și vineri recordul de noi infectări cu coronavirus. Sunt 10.260 cazuri noi în ultima zi și 123 decese, iar la terapie intensivă pacienții au ajuns la 1.001.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea