Bogdan Andone, transfer de marcă pentru Sportul Livezile, în Liga a 5-a | Fostul rapidist s-a făcut „cireşar”

Fostul rapidist Bogdan Andone (secund la Astra Giurgiu) va evolua în această toamBogdan Andone Sportul Livezile 1nă în Liga a V-a Alba, la echipa Sportul Livezile, alături de fratele său Radu Andone, un transfer de marcă pentru echipa „cireşarilor”, ce are în formaţie un jucător exponenţial, ce a jucat şi în străinătate, în Cipru sau Ungaria. B. Andone va debuta la noua sa formaţie duminică, 4 octombrie, pe „Aiudelul”, la partida Sportul Livezile – Şoimii Ciumbrud. Actualmente secundul lui Marius Şumudică la Astra Giurgiu, liderul Ligii 1, Bogdan Andone a acceptat provocarea din plăcere, pentru a juca fotbal alături de prieteni

*De la GVD Bucureşti şi Belodedici, la Livezile

Bogdan (40 de ani) nu agăţase ghetele-n cui, el fiind jucător activ anul trecut la echipa „stelelor” GVD Bucureşti, în Liga a 4-a din capitală, alături de Belodedici, Iftodi, T. Cristea, S. Dobre, Ad. Oprişan, Mozacu, Bucuroaia!

ELIT

*În premieră legitimat în Alba

Originar din Aiud, Bogdan Andone este la prima legitimare ca şi senior în Alba, el plecând pe când era junior, la Corvinul Hunedoara. „Totul ţine de prietenie şi de faptul că voi juca alături de amici, de aiudeni. Este fratele meu Radu, portarul Ranca, iar Horaţiu Han, cu care mă ştiu din copilărie a contat foarte mult prin insistenţa sa. La Livezile vom fi precum în familie, ne leagă amintirile”, a spus jucătorul ce a lucrat sub comanda lui Mircea Lucescu.

*Andone şi „cireşarii”

Bogdan a glumit pe seama faptului că va juca pentru „cireşari”, cum este denumită echipa din Livezile. „Nu pot spune că «Cireşarii» a fost una dintre cărţile mele favorite în copilărie, dar îmi amintesc că celebra serie ere lectură obligatorie în anii şcolii„, a spus Bogdan, devenit cel mai galonat jucător din Alba, la concurenţă cu „Motanul” Ovidiu Maier (CS Ocna Mureş).

Mihail David - 2020

*Fraţii, iarăşi coechipieri după 15 ani

Radu (36 de ani) şi Bogdan (41 de ani) Andone sunt iarăşi coechipieri, după 15 ani, ei jucând un singur meci împreună, pentruRadu Andone Oţelul Galaţi, în Cupa României. „Sunt foarte fericit că vom juca iarăşi împreună. Cred că vom face senzaţie în fotbalul amator din Alba. Livezile merită asemenea fotbalişti pentru pasiunea care înconjoară această echipă„, a spus mezinul

E o mândrie şi o onoare să readuc cuplul de atac fraţii Andone, împreună, la o echipă din Aiud. Reprezintă o opotunitate pentru suporterii aiudeni să-i vadă la lucru. Eu sunt prieten din copilărie cu Bogdan„, a precizat Horaţiu Han, preşedintele clubului.

Bogdan Andone a câştigat un campionat şi o Supercupă a României, pe când evolua la Rapid, dar şi un titlu cu Apollon Limassol în Cipru (2006). Jucătorul are peste 330 de meciuri în primele eşaloane din România, Cipru şi Ungaria, marcând 43 de goluri (9 în Insula Afroditei). Cariera sa cuprinde formaţiile Corvinul Hunedoara, Sportul Studenţesc, FC Braşov, Rapid (sub comada lui Mircea Lucescu), Oţelul Galaţi, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaka, Ermis Aradippou şi Farul Constanţa.

Sursa foto: Liga 2, Ilfov Sport

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...