Rămâi conectat

Actualitate

BNR a lansat o aplicație specială prin care verifici cu telefonul mobil dacă primești bani falși

Mădălina Opriș

Publicat

în

1bancota555111_22580300Românii pot verifica pe loc elementele de securitate ale bancnotelor pe care le primesc. BNR a lansat o aplicație specială pentru dispozitivele mobile dedicată monedei naționale.

Utilizatorii de dispozitive mobile Apple iOS și Android pot descoperi în cadrul aplicației Leul Românesc lansate miercuri de BNR detalii despre Bancnote, elementele de siguranță și principalele elemente de design.

De asemenea, românii pot experimenta interactiv ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulație beneficiază și ele de un spațiu dedicat.

Un set cuprinzător de întrebări și răspunsuri oferă utilizatorilor interesați detalii despre avantajele banilor din polimer comparativ cu cei din hârtie, preschimbarea bancnotelor și monedelor vechi sau oferă recomandări pentru situația în care aveți suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă.

Aplicația este gratuită și se adresează persoanelor care lucrează des cu numerar (comercianți, casieri etc.), persoanelor care interacționează pentru prima oară cu lei (turiști străini), dar și publicului larg, utilizator de dispozitive mobile.

Aplicația folosește cu succes funcțiile de bază ale telefoanelor și tabletelor moderne, permițând utilizatorilor să interacționeze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto.

 

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea