Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Blăjeanul Tudor Balu, convocat la lotul României de juniori 1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentatul voleibalist Tudor Balu, originar din Blaj, a fost convocat la lotul național de juniori 1 al României. Reprezentativa tricoloră formată din jucători sub 20 de ani va efectua un stagiu centralizat la București, în perioada 7 martie – 5 aprilie.

Acțiunea de pregătire prefațează participarea la turneul de calificare la Campionatul European din Letonia, la Jelgava, în perioada 6-10 aprilie. Ridicătorul blăjean va împlini 18 ani în 1 mai, iar în acest moment are dublă legitimare, CSȘ Blaj – SCM Zalău, vicecampioana României ce l-a transferat vara anterioară. Anul trecut Tudor Balu a impresionat la turneele finale disputate cu CSȘ Blaj, la Dej cu juniorii (locul 5 și cel mai bun ridicător) și la Tulcea, cu cadeții (bronz și MVP-ul competiției).

Jucătorul ce a debutat în acest sezon în Divizia A1 a mai fost în lotul lărgit al României, înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus. FRV a intenționat să-l convoace în vederea participării la Balcaniada de profil, însă evoluția evenimentelor a anulat participarea la turneul din Kosovo.

Tudor Balu este unul din cei trei volebaliști din Blaj ce evoluează pe prima scenă. Alături de el mai sunt Sebastian Micu (22 de ani, Unirea Dej, locul 8) și Dorin Moraru (20 de ani, UV Timișoara, poziția a 12-a), foști elevi ai antrenoarei Silvia Marcu. De asemenea, ocnamureșanul Florian Bela Bartha (21 de ani, a debutat anul trecut în echipa națională de seniori) este titular la SCMU Craiova (locul al 3-lea în ierarhie).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea