Biserica Ortodoxă Română: Reguli anunțate pentru Slujbele de Florii și Paște. În ce condiții se poate lua Lumina

Biserica Ortodoxă Română: Reguli anunțate pentru Slujbele de Florii și Paște. În ce condiții se poate lua Lumina

Anul acesta slujbele de Florii, cele din Săptămâna mare, precum și Sfânta Slujbă de Paști vor fi săvârşite doar de slujitorii bisericeşti, fără participarea credincioşilor. Decizia a fost luată de Cancelaria Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Române, fiind aprobată de Patriarhul României.

Pelerinajul de Florii nu se va mai ține în acest an, iar credincioșii pot ieși în noaptea de Înviere, în fața casei, cu o candelă sau cu o lumânare, pentru a primi Lumina Sfântă.

ELIT

Deaorece pelerinajul de Florii se suspendă anul acesta, ramurile de salcie vor fi binecuvântate în biserică și vor fi distribuite de către voluntari credincioșilor din parohie care solicită acest lucru. Voluntarii vor purta măști și mănuși de protecție.

Citește și: Mesaje de Florii frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare

Spovedania și împărtășirea se pot face la domiciliu. Preotul poate intra în casă cu încălțăminte de unică folosință și mască, va folosi doar cartea de cult și epitrahil și trusa liturgică pentru împărtășanie. Trusa va fi dezinfectată înainte și după folosire.

Lumina Sfântă va fi adusă cu avionul de la Ierusalim sâmbătă seara, apoi va fi distribuită eparhiilor din țară. Voluntari cu mască, mănuși și ecuson o vor distribui numai credincioșilor care solicită acest lucru și îi așteaptă în fața locuinței cu o candelă sau lumânare.

În Alba Iulia, Sfânta Lumină va fi distribuită de către voluntarii Primăriei, în fiecare scară de bloc din oraș.

Slujba de Înviere, la care anul acesta nu participă credincioși, va începe la ora 00.00, în afara lăcașului de cult. În timp ce clopotele răsună la toate bisericile unde se săvârșește slujba Învierii, credincioșii pot ieși la ferestre și la balcoane sau în curțile caselor lor, adresând salutul „Hristos a Înviat!”.

Citește și: MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti

În prima zi de Paște, începând cu ora 06.00, voluntarii vor oferi credincioșilor vârstnici și bolnavi „Paștile”, adică pâinea binecuvântată și stropită cu aghiazmă și vin, precum și pachete cu daruri alimentare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419