Rămâi conectat

Societate

La Casa Judeţeană de Pensii Alba – mai multă solicitudine cetăţenească

Publicat

în

 

Scriu aceste rânduri la solicitările mai multor pensionari din Ţara Moţilor, cărora le-au fost soluţionate diferite probleme legate de această instituţie, de la cele privind punctajul de pensie, obţinerea de bilete de tratament pentru diferite afecţiuni, dar şi bilete pentru concedii în diferite staţiuni de odihnă.
Odată cu instalarea noii conduceri a Casei Judeţene de Pensii Alba, s-a fluidizat întreaga activitate, salariaţii instituţiei dând dovadă de mai multă promptitudine şi înţelegere în rezolvarea problemelor cu care se confruntă pensionarii, chiar dacă la ora începerii programului de lucru poţi vedea zilnic peste 80-100 de cetăţeni care vin cu dosare noi de pensionare, ridică bilete de tratament şi odihnă, depun acte pentru ajutor de înmormântare sau solicită alte servicii care sunt de competenţa instituţiei. Din discuţiile avute cu conducerea Casei de Pensii, am înţeles că se fac eforturi deosebite din partea salariaţiilor, în vederea soluţionării multiplelor probleme ivite, care, în pofida restructurării personalului, dau dovadă de promptitudine şi competenţă în soluţionarea cazurilor. Fiind primit de domnul director Alexandru Retegan, am remarcat faptul că zilnic primeşte în audienţe peste 20 de cetăţeni care doresc să îşi clarifice o serie de nelămuriri privind pensia, condiţiile necesare pentru pensionare sau solicită bilete de tratament şi odihnă. Domnul Alexandru Retegan mi-a declarat că lucrează în slujba cetăţenilor şi împreună cu întregul colectiv al instituţiei sunt disponibili la solicitările acestora în rezolvarea problemelor conform prevederilor legale în domeniu.
Am rămas surprins când am aflat din presă că un grup mare de justiţiari îndrumaţi de consilierii juridici şi avocaţi ai PNL Alba au declarat că ei au rezolvat în justiţie dreptul la plată a sumelor reprezentând diferenţe rezultate ca urmare a majorării punctajului pentru acea categorie de pensionari care şi-au desfăşurat activitatea în grupa I şi/sau în grupa II-a de muncă. Dar aşa cum se cunoaşte, Legea 263/2010, prin art. 169 reglementează modalitatea de acordare a majorării punctajului, precum şi data de la care se acordă, respectiv 01.01.2011.
Dacă toate aceste drepturi au fost acordate prin lege, mă întreb de ce sunt minţiţi şi purtaţi pe drumuri un număr mare de pensionari de către politicienii PNL, ce urmăresc ei? Oare nu cumva ciolanul? În această problemă, domnul Alexandru Retegan mi-a declarat că pentru a evita încărcarea instanţelor de judecată cu un număr foarte mare de dosare ce au ca obiect probleme care au fost deja soluţionate de Casa Judeţeană de Pensii Alba a apelat la cetăţeni, prin intermediul presei, astfel încât aceştia să se adreseze acestei instituţii pentru soluţionarea legală şi competentă a nelămuririlor cu privire la stabilirea şi plata drepturilor de pensie.
În calitate de pensionar, apreciez activitatea tuturor partidelor politice în sprijinul pensionarilor, dar avem rugămintea să nu fim minţiţi şi purtaţi pe drumuri de către politicieni pentru a-şi atinge ei scopul, „puterea”, după care să fim lăsaţi de izbelişte.
Mihai SICOE

Publicitate

Sănătatea și natură

„TEIUȘ BIKE – Împreună în natură”: Eveniment organizat de primăria Teiuș. PROGRAM și condiții de participare

Publicat

în

„TEIUȘ BIKE – Împreună în natură” : eveniment organizat de primăria Teiuș. PROGRAM și condiții de participare

Primăria orașului Teiuș organizează în data de 20 august 2021, începând cu ora 8:00, evenimentul „TEIUȘ BIKE – Împreună în natură”, ediția I.

La concursul organizat , poate participa orice persoană din Teiuș, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, care se înscrie în cerințele regulamentului de concurs.

Electrica Furnizare Discount

Concursul se va desfășura pe grupe de vârstă, pe un traseu ce va cuprinde orașul Teiuș și satele aparținătoare, stabilit de organizatori, unul din principalele obiective ale concursului este de a pune în valoare, sloganul „Mișcarea înseamnă sănătate” și nu în ultimul rând să ne cunoaștem mai bine orașul nostru cu pitoreștile sale împrejurimi.

Înscrierea se face în perioada 19 iulie – 9 august 2021, la sediul Primăriei Teiuș, de luni până vineri, între orele 8 00 – 12 00 sau pe e-mail : [email protected] .

Prin excepție, în funcție de numărul de participanți, organizatorii vor da posibilitatea și la înscrierea concurenților în ziua competiției, cu 1 oră înaintea începerii startului, la Casa de Cultură a orașului Teiuș, locul începerii acțiunii.

Ordinea înscrierii va reprezenta și ordinea pe liniile de start, primii înscriși vor lua startul în primele linii!
La înscriere, participantul va prezenta actul de identitate și va completa o declarație pe propria răspundere, totodată cei care nu au împlinit 18 ani, pe lângă declaratia mai sus menționată, vor avea nevoie și de acordul scris al parintelui/ tutorelui, prin care acesta își dă consimțământul participării la competiție.

Pentru consultarea regulamentului, cât și alte detalii accesati : www.primariateius.ro, secțiunea news.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier între Vadu Moților și Lăzești: O șoferiță care nu purta centură, dusă la SPITAL, în urma impactului cu o altă mașină

Publicat

în

ACCIDENT rutier între Vadu Moților și Lăzești: O șoferiță care nu purta centură, dusă la SPITAL, în urma impactului cu o altă mașină

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de ieri, 29 iulie, pe drumul comunal Vadu Moților-Lăzești, în urma căruia o tânără a ajuns la spital.

Potrivit informațiilor date de cititorul ziarulunirea.ro, care a trimis pozele de la fața locului, tânăra șoferiță a încercat să „taie” o curbă, dar fără succes, întrucât a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula corespunzător.

În urma impactului, tânăra șoferiță a spart parbrizul cu capul, neavând pusă centura de siguranță.  La fața locului, a venit echipajul Smurd.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Reparații și lucrări de reconsolidare la podul de lemn din Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | Reparații și lucrări de reconsolidare la podul de lemn din Cetatea Alba Carolina

Podul de lemn din Cetatea Alba Carolina a intrat în reparații și lucrări de reconsolidare. În timp, intemperiile, dar și traficul pietonal și-au spus cuvântul, astfel a fost necesar ca structura de lemn să fie refăcută și reconsolidată pe alocuri.

Podul de lemn ce face legătura dintre Parcul Unirii și Catedrala Romano-Catolică este intens circulat, atât de albaiulieni, precum și de turiștii ce aleg să viziteze cetatea unde istoria trăiește.

Deși responsabilitatea dovedită de administrația municipală este de apreciat, unele „guri rele” spun că este inadmisibil ca această structură de lemn să fie supusă reconsolidării și lucrărilor de reparații pentru a doua oară în decursul unui singur an și, mai în glumă, mai în serios, amintesc de sindromul Dorel, ce „bântuie ” orașul Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare