Rămâi conectat

Societate

La Casa Judeţeană de Pensii Alba – mai multă solicitudine cetăţenească

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Scriu aceste rânduri la solicitările mai multor pensionari din Ţara Moţilor, cărora le-au fost soluţionate diferite probleme legate de această instituţie, de la cele privind punctajul de pensie, obţinerea de bilete de tratament pentru diferite afecţiuni, dar şi bilete pentru concedii în diferite staţiuni de odihnă.
Odată cu instalarea noii conduceri a Casei Judeţene de Pensii Alba, s-a fluidizat întreaga activitate, salariaţii instituţiei dând dovadă de mai multă promptitudine şi înţelegere în rezolvarea problemelor cu care se confruntă pensionarii, chiar dacă la ora începerii programului de lucru poţi vedea zilnic peste 80-100 de cetăţeni care vin cu dosare noi de pensionare, ridică bilete de tratament şi odihnă, depun acte pentru ajutor de înmormântare sau solicită alte servicii care sunt de competenţa instituţiei. Din discuţiile avute cu conducerea Casei de Pensii, am înţeles că se fac eforturi deosebite din partea salariaţiilor, în vederea soluţionării multiplelor probleme ivite, care, în pofida restructurării personalului, dau dovadă de promptitudine şi competenţă în soluţionarea cazurilor. Fiind primit de domnul director Alexandru Retegan, am remarcat faptul că zilnic primeşte în audienţe peste 20 de cetăţeni care doresc să îşi clarifice o serie de nelămuriri privind pensia, condiţiile necesare pentru pensionare sau solicită bilete de tratament şi odihnă. Domnul Alexandru Retegan mi-a declarat că lucrează în slujba cetăţenilor şi împreună cu întregul colectiv al instituţiei sunt disponibili la solicitările acestora în rezolvarea problemelor conform prevederilor legale în domeniu.
Am rămas surprins când am aflat din presă că un grup mare de justiţiari îndrumaţi de consilierii juridici şi avocaţi ai PNL Alba au declarat că ei au rezolvat în justiţie dreptul la plată a sumelor reprezentând diferenţe rezultate ca urmare a majorării punctajului pentru acea categorie de pensionari care şi-au desfăşurat activitatea în grupa I şi/sau în grupa II-a de muncă. Dar aşa cum se cunoaşte, Legea 263/2010, prin art. 169 reglementează modalitatea de acordare a majorării punctajului, precum şi data de la care se acordă, respectiv 01.01.2011.
Dacă toate aceste drepturi au fost acordate prin lege, mă întreb de ce sunt minţiţi şi purtaţi pe drumuri un număr mare de pensionari de către politicienii PNL, ce urmăresc ei? Oare nu cumva ciolanul? În această problemă, domnul Alexandru Retegan mi-a declarat că pentru a evita încărcarea instanţelor de judecată cu un număr foarte mare de dosare ce au ca obiect probleme care au fost deja soluţionate de Casa Judeţeană de Pensii Alba a apelat la cetăţeni, prin intermediul presei, astfel încât aceştia să se adreseze acestei instituţii pentru soluţionarea legală şi competentă a nelămuririlor cu privire la stabilirea şi plata drepturilor de pensie.
În calitate de pensionar, apreciez activitatea tuturor partidelor politice în sprijinul pensionarilor, dar avem rugămintea să nu fim minţiţi şi purtaţi pe drumuri de către politicieni pentru a-şi atinge ei scopul, „puterea”, după care să fim lăsaţi de izbelişte.
Mihai SICOE


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea