Rămâi conectat

Politică Administrație

Bilete de transport mai scumpe pe traseele Alba Iulia – Vinţu de Jos – Pianu şi Alba Iulia – Unirea – Ocna Mureş

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta CJ AlbaConsilierii judeţeni au aprobat astăzi majorarea tarifelor pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate efectuate de operatorul S.C. Mariany SRL, de la 1 septembrie 2014.

În funcţie de distanţă, preţul unui bilet creşte cu 0,5 – 2 lei, iar abonamentele se scumpesc cu sume cuprinse între 6 lei şi 66 de lei.

S.C. Mariany SRL efectuează curse pe traseele Alba Iulia – Vinţu de Jos – Pianu şi Alba Iulia – Unirea – Ocna Mureş. Firma de transport a invocat creşterea cheltuielilor la carburanţi, piese de schimb, anvelope, asigurări etc, argumentele prezentate de S.C. Mariany SRL fiind considerate justificate de către apratul de specialitate și comisia de specialitate din cadrul CJ Alba.

Potrivit raportului de specialitate care îmsățește proiectul de hotărâre adoptat de consiliul județean, documentaţia prezentată de către operatorul de transport rutier atestă creşterea semnificativă a cheltuielilor materiale specifice serviciului, in perioada

aprilie 2012-august 2014, indeosebi la carburanţi, amortizare, service auto

(intreţinere, reparaţii) şi materiale auxiliare. De asemenea, in perioada analizată au crescut cheltuielile cu taxe/ impozite şi autorizaţii precum şi cheltuielile cu cu munca vie.

Schimbările majore in structura costurilor necesită recalcularea tarifelor existente, creşterea acestora fiind mai mare decat evoluţia indicelui lunar al preţurilor de consum la categoria servicii, in perioada aprilie 2012- iulie 2014, care a fost de 103,67%, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea