Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bilanţ pe anul 2023 al Tribunalului Alba: Numărul cauzelor noi intrate, mai mare decât în 2022. Gradul general de eficienţă al Judecătoriilor din raza de competenţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bilanţ pe anul 2023 al Tribunalului Alba: Numărul cauzelor noi intrate, mai mare decât în 2022. Gradul general de eficienţă al Judecătoriilor din raza de competenţă

Cu ocazia Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Alba, convocată pentru data de 19.02.2024, a fost prezentat Raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Tribunalului Alba în anul 2023.

La eveniment au participat, alături de magistrații și personalul din cadrul Tribunalului Alba, conducerea Curții de Apel Alba Iulia și domnii judecător Gheorghe Liviu Odagiu, Narcis Erculescu şi Claudiu Marian Drăgușin, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Din perspectiva indicatorilor statistici şi de performanță relevanţi, în cursul anului 2023, Tribunalul Alba şi instanţele din circumscripţie s-au încadrat în gradul de eficienţă „EFICIENT”.

În privinţa indicatorilor Ponderea dosarelor închise într-un an și Durata medie de soluționare Tribunalul Alba s-a încadrat în gradul de eficienţă „Foarte eficient”.

Sub aspectul volumului de activitate s-a constatat că pe rolul instanțelor din județul Alba s-au înregistrat în anul 2023 un număr 34.782 cauze, cu 2.435 cauze mai mult decât în anul 2022, reprezentând o creștere de 7,53% a numărului de dosare noi față de anul precedent.

Din totalul celor 34.782 de cauze nou intrate, 7.847 cauze s-au înregistrat la Tribunalul Alba și 26.935 cauze s-au înregistrat la judecătoriile din circumscripție. La Tribunalul Alba s-au înregistrat în anul 2023 mai mult cu 140 cauze față de anul precedent, ce reprezintă o creştere de 1.82 % a numărului de dosare noi, iar la nivelul judecătoriilor s-au înregistrat mai mult cu 2.295 cauze, ce reprezintă o creştere de 9.31% a numărului de dosare noi.

Analiza indicatorilor statistici evidenţiază un nivel adecvat al performanţei în activitatea Tribunalului Alba şi fundamentează concluzia că în anul 2023, la nivelul Tribunalului Alba şi a instanţelor din circumscripţie, au fost asigurate premisele furnizării unui act de justiţie la standarde înalte, apropiate de nevoile şi aşteptările destinatarilor lui.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea