Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Bilanţ pe anul 2011 şi planuri pentru 2012 la ASTRU Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La Cugir a avut loc reuniunea de sfârşit de an a Asociaţiei Tineretului Român Unit Greco-Catolic din oraş. Întâlnirea a debutat cu o rugăciune rostită de către toţi membrii prezenţi, împreună cu asistentul spiritual, pr. dr. Viorel Codrea, şi imnul ASTRU Eparhial Lugoj cântat de cei prezenţi. În anul 2011, membrii ASTRU Cugir s-au implicat nu numai în organizarea activităţilor deja tradiţionale, ci şi în organizarea evenimentelor la nivel eparhial.
Iată câteva dintre activităţile tradiţionale: participarea la întâlnirea diecezană a tinerilor de la Lugoj (cu implicarea membrilor ASTRU Cugir în organizarea evenimentului), participarea la Campionatul Naţional de Fotbal de la Sinaia, organizarea taberei de vară de la Cugir, ieşirea la munte cu animatorii participanţi la tabără, participarea la pelerinajul tinerilor pe traseul Şimleul Silvaniei (Bădăcin) – Sighetu Marmaţiei, în august 2012, organizarea în colaborare cu AGRU Cugir a concertulului de colinde.
Din calendarul ASTRU Cugir pe anul 2012 sunt şi câteva activităţi noi: multiplicarea activităţilor recreative şi diversificarea lor, activităţi socio – caritabile (vizitarea bolnavilor la Spitalul Orăşenesc Cugir, vizitarea bătrânilor din parohie, etc.), ieşire pentru 2 sau 3 zile la iarbă verde, cu corturile, pentru consolidarea grupului de tineri şi armonizarea caracterelor tinerilor membri, organizarea unui campionat local de tenis de masă, reînceperea catehezelor pentru copii etc. Pr. Viorel Codrea a propus organizarea unor exerciţii spirituale în Postul Crăciunului şi/sau Postul Paştelui, eventual în cele 3 zile de misiuni la care să participe membrii ASTRU Cugir, exerciţii care vor avea rolul de a-i ajuta pe tineri în formarea lor ca oameni, creştini şi viitori tineri profesionişti.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea