Rămâi conectat

Curier Județean

Bilanț pe 2016 al activităților Serviciului Județean de Poliție Transporturi Alba – o amendă record, de 25.000 de lei și confiscarea lemnului transportat cu o garnitură de tren, între rezultate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această perioadă Serviciul Județean de Poliție Transporturi Alba a avut bilanțul activităților desfășurate în cursul anului 2016. Lucrătorii serviciului au urmărit, în principal, creșterea gradului de siguranță a cetățeanului din zona de competență.

Potrivit datelor statistice, în cursul anului 2016, față de totalul infracțiunilor sesizate în 2015, numărul infracțiunilor de natură economico-financiară a crescut cu 122% și cele de natură judiciară cu 1,4%.

S-a reușit ca prin activitățile preventiv-combative organizate să se diminueze numărul infracțiunilor de furt cu 17,2%, după cum urmează: furturile de componente de la vagoanele de marfă au scăzut cu 20% față de 2015; furturile din buzunare, genți împreună cu cele de bagaje de la călători au scăzut cu 20%; furturile de componente de la infrastructura căii ferate au scăzut cu 39,39%; alte infracțiuni de furt și furturi dim locuințe au crescut cu 13,63%, comparativ cu anul 2015.

Totodată s-a urmărit atingerea obiectivelor propuse prin planurile de măsuri aflate în derulare, reușindu-se obținerea unor rezultate semnificative în cadrul planului de măsuri ”Scutul Pădurii”,  ocazie cu care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei unei societăți comerciale care administra un depozit de material lemnos, cu măsură complementară a confiscării cantității de 38,28 metri cubi. De asemenea, împreună cu Garda Forestieră Județeană Alba a fost aplicată o sancțiune contravențională constând în amenda de 25.000 de lei și măsura complementară a confiscării cantității de 1.530,52 metri cubi lemn rotund, rășinoase, specia molid, în baza art 22 din Legea 171/2010, transportată cu o garnitură de tren, pe motiv că avizele de însoțire a marfii erau expirate.

În cadrul planurilor de măsuri ”Sezonul Rece” și ”Hibernal” au fost depistați și identificați un număr de 3 urmăriți național.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea