Rămâi conectat

Actualitate

BILANȚ PARȚIAL 27 noiembrie| 1.727 cazuri COVID și 161 decese raportate în România, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BILANȚ PARȚIAL 27 noiembrie| 1.727 cazuri COVID și 161 decese raportate în România, în ultimele 24 de ore

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.727 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 180 de decese dintre care 19 anterioare.

Revenim cu detalii în buletinul informativ de la ora 13.00.

OMS, îngrijorată de o nouă variantă a virusului

Organizația Mondială a Sănătății monitorizează o nouă variantă Covid cu numeroase mutații, programând o reuniune specială vineri pentru a discuta ce ar putea însemna aceasta pentru vaccinuri și tratamente, au anunțat joi reprezentanții organizației, citați de CNBC.

Varianta, denumită B.1.1.1.529, a fost detectată în Africa de Sud în număr mic, potrivit OMS.

„Nu știm încă foarte multe. Ceea ce știm este că această variantă are un număr mare de mutații. Iar îngrijorarea este că, atunci când ai atât de multe mutații, acestea pot avea un impact asupra modului în care se comportă virusul”, a declarat Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri care a fost transmisă în direct pe canalele de socializare ale organizației.

Monitorizarea noii variante are loc în contextul în care cazurile de Covid se înmulțesc în întreaga lume în apropierea sezonului de sărbători, OMS raportând puncte fierbinți în toate regiunile și în special în Europa.

Oamenii de știință sud-africani au detectat peste 30 de mutații ale proteinei spike, partea virusului care se leagă de celulele din organism, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă găzduite de Departamentul de Sănătate din Africa de Sud, omul de știință sud-african Tulio de Oliveira.

Varianta B.1.1.1.529 conține mai multe mutații asociate cu o rezistență crescută la anticorpi, ceea ce ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor, alături de mutații care, în general, o fac mai contagioasă, notează Mediafax. Alte mutații din noua variantă nu au fost observate până acum, astfel că oamenii de știință nu știu încă dacă sunt semnificative sau dacă vor schimba modul în care se comportă virusul.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea