Bilanț alarmant al epidemie de gripă! Numărul deceselor a ajuns la 105. Care esti situația în județul Alba

Numărul total a deceselor provocate de gripă a ajuns  la 105. Încă patru persoane din Bucureşti au murit din cauza gripei, potrivit datelor transmise, luni, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, trei bărbaţi şi o femeie din Bucureşti au murit din cauza gripei, iar numărul total al deceselor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 105.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 63 de ani, au avut virus gripal tip A. Toţi erau în evidenţele medicilor cu boli cronice şi nu se vaccinaseră împotriva gripei. Două dintre decese au survenit în ziele de 6 şi 7 februarie, iar o persoană a murit în 2 februarie, însă abia acum a fost confirmat virusul gripal.

Decesul femeii a survenit tot în data de 2 februarie. Aceasta avea 59 de ani, era cunoscută cu afecţiuni medicale şi nu se vaccinase.

În judeţul Alba, nu au fost cazuri grave.

În ceea ce priveşte situaţia îmbolnăvirilor din judeţul Alba, ”în sezonul 2018-2019 sunt înregistrate 21 de îmbolnăviri confirmate cu gripă. Din acestea, 15 sunt cazuri de virus gripal A, subtip H1, iar celelalte şase cu subtip H3. Ultimele confirmări au venit săptămâna de la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino. 13 femei şi 8 bărbaţi sunt  infectaţi cu virusul gripal. Nu sunt cazuri grave, pacienții răspund la tratament”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Dragoș Suciu.

În judeţ nu au fost înregistrate decese din cauza gripei.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...