Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: Revista „Viața Bibliotecii” – o oglindă a vieții profesionale și a proiectelor culturale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La finalul anului 2019 a apărut la Alba Iulia, sub egida Consiliului Județean Alba, primul număr al revistei „Viața Bibliotecii”, o publicația anuală de specialitate a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Revista a văzut lumina tiparului din dorința managerului Silvan Stâncel de a populariza prin cât mai multe canale posibile activitatea pe care echipa bibliotecii, mică dar inimoasă, o derulează zilnic, în folosul cititorilor, al scriitorilor și a promovării cărții și lecturii. De altfel, chiar titlul – Viața Bibliotecii – a fost ales cu scopul de a sugera cât mai bine conținutul care oglindește viața profesională de zi cu zi a celor ce trudesc pe tărâmul culturii scrise. Totodată, apariția acestei publicații s-a dorit a fi și un mod special de a mulțumi partenerilor, voluntarilor și colaboratorilor care, într-un fel sau altul, au contribuit la îndeplinirea rolului pe care Biblioteca îl are în comunitate.

„În anul 2020, încurajați de aprecierile pozitive primite atât din partea specialiștilor din domeniu cât și de la publicul larg, împreună cu membrii colectivului redactional, coordonat de bibliotecara Daniela Floroian, am realizat cel de-al doilea număr al revistei „Viața Bibliotecii”, de data aceasta cu o structură canalizată pe cele trei mari componente ale muncii bibliotecarului: activitatea biblioteconomică zilnică din cadrul bibliotecii județene, activitatea metodică de îndrumare și coordonare a bibliotecilor publice din județul Alba și activitățile de animație culturală derulate cu scopul de a promova în comunitate cartea și scriitorii și de a atrage înspre bibliotecă noi categorii de public” ne-a transmis Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Numărul doi al revistei „Viața Bibliotecii” se deschide cu mesajele instituționale semnate de Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Nicolae Albu – prefectul județului Alba și Gabriel Codru Pleșa – primarul municipiului Alba Iulia. Revista este bogat ilustrată cu fotografii realizate de Claudia Scripcari, inginer de sistem la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, și alături de editorialul semnat de managerul biblioteci are în cuprins rubrici interesante cum ar fi: aniversări și omagieri de personalități culturale, biblioteca pentru scriitori, pentru copii și pentru adulți, oameni ai bibliotecii și biblioteci cu care ne mândrim, pagini dedicate personalităților care au trecut pragul bibliotecii, recomandărilor de lectură sau colecțiilor de carte de artă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea