Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, aproape de copiii de la Casa de tip familial ,,Speranța copiilor” din Cugir. ”Aproape de tine”, o serie de proiecte ce se adresează copiilor și tinerilor instituționalizați sau cu nevoi speciale

”Aproape de tine” este sloganul sub care începând din anul 2017, odată cu implementarea noului program managerial, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba derulează o serie de proiecte ce se adresează copiilor și tinerilor instituționalizați sau cu nevoi speciale. Una dintre aceste activități se va desfășura marți 21 august 2018, cu începere de la ora 11:00, la Casa de tip familial ,,Speranța copiilor” din Cugir.

Programul activității va cuprinde promovarea colecțiilor de carte pentru copii și tineri din Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba,  prilej cu care vor fi lecturate de către bibliotecarele prezente pagini din cartea ,,Fetița care voia să salveze cărțile”, autori Klaus Hagerup și Lisa Aisato. Tot cu acest prilej va fi prezentat volumul de povești pentru copii ,,Antologie de texte literare pentru copii”, volum editat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, fiind prima antologie de acest tip realizată prin donarea unor lucrări de către scriitori din județul Alba.

ELIT

Programul se va încheia cu derularea unor activități educative și distractive pe teme din creațiile literare lecturate și cu oferirea de către instituțiile organizatoare a unei colecții de carte pentru copii și tineret ce va pune bazele unei mici biblioteci în cadrul casei ,,Speranța copilor”. Activitățile propuse în program sunt menite să dezvolte creativitatea, abilitățile de comunicare, să consolideze deprinderi de lucru în echipă și să educe sensibilitatea și interesul pentru lectură și valorile culturii universale, în rândul acestor copii.

Activitatea face parte din programul 1USERS, proiectul 1.3 Bibliovacanța proiect prin care biblioteca județeană propune activități pentru copii și adolescenți pe perioada vacanțelor, astfel încât aceștia să își petreacă timpul într-un mod plăcut dar și util.

Organizatorii activității sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...