Rămâi conectat

Politică Administrație

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia va fi restaurată: Licitație internațională pentru contractarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia va fi restaurată: Licitație internațională pentru contractarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică

Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a anunțat vineri 24 mai 2024, că a fost lansată la nivel internațional o licitație deschisă pentru contractarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică necesare proiectului de restaurare al Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia.

”Vă anunț cu mare bucurie că s-a lansat la nivel internațional procedura de licitație deschisă pentru contractarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru elaborarea documentației tehnico-economice în vederea consolidării, restaurării și punerii în valoare a Bibliotecii Batthyanum, fosta mănăstire a trinitarienilor din Alba Iulia.

Citește și: O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, fondată la 31 iulie 1798 la inițiativa episcopului romano-catolic al Transilvaniei, Batthyány Ignác (1741-1798), reprezintă un pilon de referință al patrimoniului cultural național.

În cadrul acestei fundații culturale, cunoscută sub numele de Institutum Batthyaniani / Institutul lui Batthyani din Alba Iulia, se regăseau și un observator astronomic, alături de multiple colecții muzeale de o inestimabilă valoare.

Astăzi, nucleul Bibliotecii Batthyaneum, cunoscut și ca fondul-tezaur al acesteia, este constituit din colecția privată a episcopului Batthyány Ignác. Aceasta cuprinde 18.000 de unități bibliografice, inclusiv tipărituri și manuscrise valoroase datând din secolul al IX-lea, achiziționate cu meticulozitate în ultimele două decenii ale secolului al XVIII-lea.

Acest demers de restaurare și promovare a Bibliotecii Batthyaneum subliniază importanța conservării și valorificării patrimoniului cultural, având ca scop îmbogățirea cunoașterii și păstrarea vie a moștenirii noastre istorice pentru generațiile viitoare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Călin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului României!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Călin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului României! Rezultatele foarte bune înregistrate de AUR la nivelul județului Alba, dar și activitatea intensă din ultimele luni ale senatorului Călin Gheorghe Matieș atât la București, cât și în teritoriu, l-au propulsat tot mai mult pe actualul senator care a creat emoții inclusiv în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea