Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia

O firmă de specialitate cu sediul în Târgu Jiu a câștigat licitația organizată de Biblioteca Națională a României pentru paza Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia. Valoarea de atribuire a acordului cadru este de 852.055 lei pentru o perioadă de patru ani, în timp ce contractul subsecvent aferent anului 2024 se ridică la 170.294 de lei. Serviciile vor fi prestate de societatea TMG Guard SRL Târgu Jiu, care a obținut în ultimii ani contracte în valoare de mai multe milioane de euro cu instituții publice și companii de stat. La licitație s-a mai înscris și firma SGPI Security Force din București.

„Biblioteca Națională a României are angajați pentru prestarea serviciului de pază și protecție a patrimoniului național (devenit patrimoniu UNESCO în anul 2023), deținut în cadrul Filialei Batthyaneum situată în municipiul Alba Iulia, dar un număr de doar 4 portari nu poate îndeplini cerințele legale”, se precizează în caietul de sarcini.

Bunul devenit patrimoniu UNESCO este celebrul manuscris Codex Aureus, aflat în colecția bibliotecii cu circuit închis, din Alba Iulia.

Citește și: Vizită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia : Sala unde se află faimosul manuscris Codex Aureus se deschide pentru public

Serviciul de pază este asigurat non-stop, postul fiind amplasat la singura cale de acces în clădire, la nivelul parterului. Principalele obligații ale prestatorului sunt: asigurarea controlului persoanelor care intră în clădire; asigurarea pazei, a bunurilor și valorilor depozitate; asigurarea integrității și securității personalului, a utilizatorilor și vizitatorilor; patrularea obiectivului la sfârșitul programului de lucru și asigurarea că nu există angajați, vizitatori, participanți la evenimente, persoane în obiectivul protejat.

De asemenea, se va asigura respectarea prevederilor legale în domeniul apărării împotriva incendiilor, al sănătății și securității în muncă. Firma de pază ar urma să plătească despăgubiri în cazul în care se constată distrugeri ori sustrageri de bunuri sau valori din vina prestării necorespunzătoare a serviciului.

În caz de alertă, echipajul mobil al prestatorului trebuie să se deplaseze în maximum 15 minute la fața locului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: Expoziție de sculptură Doina Lie, în Sebeșul natal. Artista, omagiată în cadrul Festivalului ”Lucian Blaga”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Expoziție de sculptură Doina Lie, în Sebeșul natal. Artista, omagiată în cadrul Festivalului ”Lucian Blaga” Sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 17.00, la Primăria Municipiului Sebeș va avea loc vernisajul expoziției retrospective „Doina Lie”, prilej de a celebra o mare personalitate a Sebeșului: sculptorița Doina Lie (1929-2012). Evenimentul face parte din programul celei de-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea