Rămâi conectat

Actualitate

BASCHET: Sâmbătă, 2 februarie, CSU Alba Iulia – ICIM Arad

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Campioane în „galben-albastru”, acum în tabăra adversă – patru dintre jucătoarele CSU Alba Iulia au cucerit titluri cu ICIM Arad

La primul meci oficial în faţa publicului albaiulian, antrenorul sârb Miroslav Popov are de trecut un mare hop, examenul cu ICIM Arad, ocupanta locului secund în ierarhie, cu o unică înfrângere în acest sezon, la fel ca şi campioana CSM Târgovişte. Meciul programat sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18.00, în sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia reprezintă o întâlnire cu trecutul pentru patru dintre echipierele formaţiei din Cetatea Marii Uniri. Eniko Laza (24 ani), Alexandra Uiuiu (23 ani), Laura Pap (27 ani) şi Ildiko Nagy (28 ani) sunt baschetbalistele legitimate la CSU Alba Iulia care au cucerit titluri naţionale în trecut tocmai cu gruparea „galben-albastru”. De asemenea şi Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Alba Iulia a activat timp de un sezon (2001-2002) la ICIM Arad.

*Speranţe de victorie…

“Eni” a evoluat timp de 6 sezoane la Arad, imediat după ce a plecat ca şi junioară din oraşul natal, Satu Mare, având în palmares două trofee naţionale, dar şi alte două clasări pe locul secund în întrecerea internă. „Nu este un meci special, nu am emoţii în plus, chiar dacă va fi o partiddă dificilă. Aradul reprezintă o echipă puternică, dar având în vedere că avem avantajul terenului propriu, cu siguranţă nu va fi ca în tur rezultatul. Schimbarea de antrenor a fost benefică, ne ajută foarte mult, antrenamentele sunt foarte tari, se schimbă tactic totul”, a spus Eniko Laza (fostă Tarţa). Şi Alexandra Uiuiu, colega sa de club se mândreşte că a devenit dublă campioană naţională la senioare cu ICIM Arad în sezoanele 2005/2006 şi 2007/ 2008, la o vârstă fragedă, înainte de a pleca în Austria la UBBC Herzogenburg.

*Nagy şi Pap au venit în vară de la Arad

Mai recent în garnitura formaţiei care are în palmares 8 titluri naţionale s-au regăsit Ildiko Nagy şi Laura Pap (fostă Drăgoescu), venite în vară la CSU Alba Iulia de la ICIM Arad. Ambele au activat în diverse perioade la ICIM Arad (precedentul mandat în intervalul 2010-2012, au numeroase distincţii pe plan intern (titluri, cupe), iar în 2011 s-au bucurat împreună cu coechipierele de la ICIM Arad de trofeul cuvenit campioanei Ligii Europei Centrale. „Acest joc este într-adevăr mai special pentru că am jucat mult timp acolo. ICIM are o echipă foarte bună, dar sper să câştigăm noi. Eu zic că suntem sensibil egale din punct de vedere valoric şi sper să demonstrăm cu timpul că putem şi să ajungem să jucăm o finală sau chiar să luăm titlul”, a precizat Ildiko Nagy. „E un meci special, pentru că am jucat acolo o bună perioadă, le cunosc pe multe dintre fete, ştiu antrenorul, o să fie o dispută dificilă, dar o să facem tot posibilul să câştigăm. Îi aşteptăm şi pe fani să vină în număr mare la sală, pentru că avem nevoie de susţinerea lor”, a precizat Laura Pap.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea