Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbatul în stare de EBRIETATE, din Cugir, care a căzut de la etajul 3 și-a RECUPERAT brațul cu ajutorul medicilor din Târgu Mureș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul din Cugir care și-a amputat mâna, duminică, după ce a căzut de la etajul 3 al blocului în care locuiește, a fost operat de urgență la Spitalul din Târgu Mureș. După o intervenție care a durat 6 ore, echipa de medici a reușit, cu succes, să-i replanteze brațul.

”O echipă multidisciplinară, formată din Dr. Marius Vâlceleanu, medic primar ortoped, Dr. Radu Bălău, medic specialist Chirurgie Cardiovasculară, Dr. Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Dr. Bucur Codrin şi Dr. Bianca Grigorescu, medici primari ATI, şi medici rezidenţi din specialităţile chirurgie plastică şi chirurgie cardiovasculară, coordonată de Dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, în cursul zilei de ieri, 7 aprilie 2019, o intervenţie de replantare de braţ, unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu ampuţie de braţ drept treimea medie.

Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD din judeţul Alba, membrul fiind corect conservat.

S-au efectuat investigaţii multidisciplinare pentru a se lua corect decizia de replantare sau nu a braţului amputat. S-a întrunit de urgenţă un consiliu medical cu toate specialităţile medicale implicate în rezolvarea cazului şi s-a luat decizia de replantare a braţului la aproximativ 2 ore după prezentarea in cadrul UPU SMURD.

Intervenţia a durat 6 ore şi a fost încheiată cu succes, cu revascularizarea membrului. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Secţiei Clinice ATI, este stabil hemodinamic şi respirator. De asemenea, va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei”, a precizat Mariana Moldovan Negoiță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Reamintim că incidentul soldat cu rănirea gravă a unui bărbat, s-a produs, duminică după-amiază, la Cugir. Potrivit polițiștilor, victima, a rămas fără mâna dreaptă după ce, fiind în stare de ebrietate, a încercat să intre în apartament prin balcon și a căzut, de la etajul 3, peste un gard.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea