Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbatul din Sebeș care a alertat în mod eronat Poliția, în ziua alegerilor locale din anul 2020, rămâne cu amenda de 2.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul din Sebeș care a alertat Poliția, în mod fals, în ziua alegerilor locale din 2020, încearcă să scape în justiție de amenda primită.

Acesta a fost sancţionat cu suma de 2.000 de lei pentru că a reclamat fapte aşa-zis nelegale în desfăşurarea procesului electoral şi anume că persoane neautorizate staţionează în faţa secţiei de votare, care în final s-au dovedit nereale.

Din raportul agentului constatator rezultă faptul că în data de 27 septembrie 2020, ora 19:01, la dispeceratul Poliţiei municipiului Sebeş a fost semnalat prin 112 de către petent (P. Cezar) faptul că în faţa secţiei de votare cu numărul 96 se încalcă regulile procesului electoral prin staţionarea unor persoane în faţa secţiei.

În urma deplasării la secţia de votare indicată, apelantul nu a fost identificat ca fiind acolo şi nici alte persoane care să încalce regulile procesului electoral.

”S-a precizat că în cadrul verificărilor au fost întrebate efectivele de jandarmi care asigurau măsurile de pază şi preşedintele secţiei de votare dacă le-au fost semnalate abateri de la regulile de desfăşurare a procesului electoral sau dacă au observat ei asemenea abateri, răspunsurile fiind negative.

De asemenea, fiind apelat petentul, cu ocazia discuţiilor purtate acesta a declarat că în faţa secţiei de votare au staţionat două persoane, ambii candidaţi ai unor partide politice, şi încă o persoană, al cărui nume nu şi l-a amintit şi că acest lucru este interzis de normele legale”, se afirmă în hotărârea Judecătoriei Sebeş din 28 ianuarie 2021.

Bărbatul amendat a susţinut că procesul verbal de contravenţie ”este netemeinic şi nelegal având în vedere modul eronat de completare a procesului verbal de contravenţie fără martor care să confirme cele menţionate”.

De asemenea a arătat că, în cuprinsul procesului verbal de contravenţie atacat sunt inserate erori de redactare şi completare în privinţa datelor petentului din cartea de identitate, procesul verbal de contravenţie nu a fost redactat la momentul constatării pretinsei fapte, faptă care nu a fost constatată de agenţi, nu conţine menţiuni despre contul de plată al jumătăţii amenzii şi a fost pus în cutia poştală fără semnătură de primire.

Instanţa a apreciat, în final, că situaţia reţinută prin procesul verbal de constatare a contravenţiei este reală, iar petentul nu a reuşit ”să răstoarne prezumţia relativă de legalitate şi adevăr de care se bucură procesul verbal”. Prin urmare acesta a rămas cu amenda în valoare de 2.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea