Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din județul Alba, trimis în judecată pentru instigare publică împotriva poliţiştilor. Cum pot aduce ÎNCHISOAREA postările de pe Facebook

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din județul Alba, trimis în judecată pentru instigare publică împotriva poliţiştilor. Cum pot aduce ÎNCHISOAREA postările de pe Facebook

În urmă cu puțin timp, un bărbat din Blaj, judeţul Alba, a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică împotriva poliţiştilor.

Dosarul este urmarea unui scandal care a avut loc în 1 mai 2020, încheiat cu reţineri şi amenzi de zeci de mii de lei.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Blaj. La momentul respectiv, Daniel Z. a fost reţinut de poliţişti pentru postări pe reţeaua de socializare Facebook. Oamenii legii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că bărbatul de 36 de ani, din Blaj, în contextul intervenţiei forţelor de ordine pentru restabilirea liniştii pe strada Barbu Lăutaru, a postat, pe o reţea de socializare, comentarii prin care instiga cetăţenii să săvârşească fapte de violenţă împotriva forţelor de ordine care interveneau pentru restabilirii liniştii şi ordinii publice în cartierul romilor din oraş.

”Pe numele său a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, iar poliţiştii l-au reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore”, a transmis IPJ Alba. Ulterior, Parchetul a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, sub control judiciar. Fapta de instigare publică se pedepseşte de Codul penal cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. Bărbatul nu a fost implicat în scandalul din cartierul romilor, dar a ajuns în arestul Poliţiei ca urmare a postărilor de pe Facebook.

În total, în urma scandalului de la încputul lunii mai au fost reţinute şapte persoane. Cinci bărbaţi şi o femeie au fost trimişi în judecată, în 17 iulie 2020, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanţelor militare şi 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Conflictul a pornit de la o ceartă între două femei, fiind implicaţi, ulterior, mai mulţi membri ai familiilor acestora. Poliţia a fost chemată prin apel la 112, iar în momentul în care s-a dorit ridicarea persoanelor care au declanşat conflictul, zeci de romi au ieşit în stradă. Poliţiştii au fost ajutaţi de jandarmi şi de poliţişti locali. A fost nevoie chiar şi de gaze lacrimogene pentru calmarea spiritelor. În final, 15 persoane au fost duse la Poliţia Blaj pentru audieri.

”Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani (5 bărbaţi şi o femeie), din Blaj, care sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Acestea ar fi provocat un scandal, pe stradă, în care au fost implicate, în cele din urmă, mai multe persoane”, a transmis IPJ Alba.

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în după amiaza zilei de 1 mai 2020, în jurul orei 15,30, pe fondul consumului de alcool şi al unor divergenţe care au avut loc, pe strada Barbu Lăutaru, între două femei, la intervenţia echipajelor de poliţie şi jandarmerie au avut un comportament recalcitrant şi au tulburat liniştea publică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea