// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Bărbat din Cîlnic judecat pentru tentativă de omor, eliberat din arest și condamnat la închisoare cu suspendare

Bărbat din Cîlnic judecat pentru tentativă de omor, eliberat din arest și condamnat la închisoare cu suspendare.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Cîlnic, a scăpat de închisoare, deși a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor. Curtea de Apel Alba Iulia a decis în 14 noiembrie 2018 condamnarea inculpatului la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, pe durata unui termen de 4 ani.

Inițial, bărbatul a primit, la Tribunalul Alba, 3 ani și 7 luni de închisoare cu executare. Completul de la Curtea de Apel a reținut în favoarea acestuia circumstanța atenuantă a ”legitimei apărări”. Bordea Petrică a fost judecat după ce a înjunghiat un consătean cu un cuţit.

Bărbatul a fost eliberat din arest preventiv după nouă luni. Agresiunea a avut loc în 18 februarie 2018, dată la care inculpatul a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv.

”Inculpatul Bordea Petrică, la data de 18.02.2018, în timp ce se afla pe raza localităţii Cîlnic, judeţul Alba, în jurul orelor 19,00-19,30, aflându-se în faţa imobilului cu nr. 162, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a creat un conflict spontan cu victima B.I., iar cu ajutorul unui cuţit pe care l-a avut asupra sa, i-a aplicat o lovitură în zona abdomenului, cauzându-i o «plagă înjunghiată abdominală, regiunea hipocondrului stâng»”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Potrivit rechizitoriului, în timpul conflictului, un martor ”înarmat” cu o furcă și inculpatul au ajuns față în față la o distanță de circa 1 – 2 metri, timp în care Bordea Petrică exercita mișcări de amenințare cu cuțitul aflat asupra sa.

”În momentul în care a aplicat una din lovituri martorul s-a ferit, într-o reacție instinctivă de autoapărare, astfel că lovitura de cuțit a fost receptată de persoana vătămată B. I. (în zona abdominală), care s-a aflat tot timpul incidentului în spatele martorului care avea furca, persoana vătămată neavând niciun obiect tăietor sau de altă natură, asupra sa.

În urma loviturii primite persoana vătămată a căzut în genunchi și a început să strige: «m-a tăiat!», imediat după, martorul B. C. aplicând lovituri cu furca și cu picioarele inculpatului care a căzut la pământ, martorul reproșându-i inculpatului, iritat fiind, faptul că «i-a tăiat fratele»”, se afirmă în rechizitoriu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419