Bărbat din Aiud, predat autorităţilor din Spania pentru o condamnare la 6 luni de închisoare

Un bărbat de 34 de ani din municipiul Aiud a fost arestat de un complet al Curții de Apel Alba Iulia în baza unui mandat european și va fi predat autorităților din Spania. A. Sebastian Daniel are de executat în această țară o pedeapsă de 6 luni de închisoare.

”Admite cererea formulată de Judecătoria penală nr. 5 din Mostoles, Spania. Consimte ca predarea persoanei solicitate Anyos Sebastian Daniel către autorităţile judiciare spaniole să fie făcută şi în scopul executării pedepsei de 6 luni închisoare ce face obiectul hotărârii executorii penale 75/2016 emisă de Judecătoria penală nr. 05 din Mostoles, Spania.

În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se afirmă în minuta deciziei instanței române din 19 iulie 2018. În urmă cu un an de zile, același bărbat a fost arestat tot în baza unui mandat european după ce a săvârșit o altă infracțiune.

Curtea de Apel a constatat în iulie 2017 că autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european, emis tot de Judecătoria penală nr. 5 din Mostoles în baza unei sentințe definitive din 2015 pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a măsurii de precauție prevăzute. În fapt s-a reținut că deși avea interdicția judecătorească să nu se apropie mai mult de 100 de metri de un local public din Mostoles, a încălcat interdicția, fiind ridicat din zona interzisă de organele de poliție.

Bărbatul a primit o amendă în valoare de 2.160 de euro, însă pentru că nu a plătit-o a fost arestat și predat autorităților din țara în care a săvârșit infracțiunea.

Dorin ȚIMONEA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...