Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbat din Abrud, cercetat de polițiști după ce a găsit 400 de lei la un bancomat, uitați de un client al băncii, și i-a băgat în buzunar

Ziarul Unirea

Publicat

în

bancomat-baniPoliţiştii din Cîmpeni îl cercetează penal pe un bărbat Abrud care şi-a însuşit, fără drept, o sumă de bani găsită la un bancomat din oraş. Poliţia aminteşte că nepredarea bunurilor găsite, în termen de 10 zile, autorităţilor sau celui care l-a pierdut, constituie infracțiune.

La data de 21.09.2016, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Cîmpeni l-au identificat pe B.D., de 55 de ani, din Abrud, ca persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni de „însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”.

În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în data de 12 august 2016, în timp ce trecea prin dreptul unui bancomat din Cîmpeni, a observat şi şi-a însuşit 400 de lei, eliberaţi de bancomat, sumă ce o solicitase un client al băncii şi pe care uitase să o ia.

Faţă de B.D., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”.

Inspectoratul de Poliție Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu-i aparţine”.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Stadiul lucrărilor la Școala Șpring: Se lucrează la construirea etajului. Ce spune primarul Iulia Stănilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stadiul lucrărilor la Școala Șpring: Se lucrează la construirea etajului. Ce spune primarul Iulia Stănilă Continuă lucrările la Școala Șpring, în prezent construindu-se etajul clădirii. În următoarea etapa se va acoperi construcția, iar teracotele au fost înlocuite cu o centrală pe peleți. ”Colaborarea dintre primărie și școală este foarte importantă, astfel, în acești ani, am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea