Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bani mai mulți pentru profesorii debutanți: Ce sumă vor lua în mână încă din prima lună la catedră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bani mai mulți pentru profesorii debutanți: Ce sumă vor lua în mână încă din prima lună la catedră

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, promite să ia măsuri pentru a stimula tinerii să vină să lucreze în Educație. Cum va face acest lucru? Majorând salariile pentru profesorii debutanți.

Câți bani va lua în mână un profesor debutant

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, aceștia ar urma să primească salariul mediu pe economie, încă din prima lună la catedră, susține oficialul.

Conform Institutului Național de Statistică (INS), câştigul salarial mediu brut a fost de 6.401 lei în luna martie, cu 342 de lei (+5,6%) mai mare decât în februarie. Prin urmare, câştigul salarial mediu net s-a situat la 3.937 de lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 216 lei (+5,8%).

Dacă măsura propusă de ministru va intra în vigoare, salariul net al unui profesor debutant va fi, deci, de 4.000 de lei.

Astfel, speră oficialii din vârful Ministerului, se va rezolva o parte din deficitul de personal care macină în acest moment sistemul nostru de învățământ, mai ales în zonele rurale.

„Deşi am susţinut şi susţin în continuare punctual obligaţia de plată a diferenţelor salariale, o anumită parte a fost plătită, alta a fost prorogată. (…) Susţin ca salarizarea profesorilor debutanţi să se facă la nivelul salariului mediu pe economie, apoi salariul să crească în funcţie de avansul în cariera didactică şi de calităţile demonstrate ale fiecărui cadru didactic, dar trebuie să începem de la un nivel motivant.

Profesori pregătiţi vom putea avea doar în momentul în care vom reuşi să le dăm prestigiul profesiei de dascăl, în care vom reuşi să le redăm statutul social corelat cu importanţa despre care spunem cu toţii întotdeauna că o acordăm educaţiei la nivel declarativ”, a afirmat, miercuri, Cîmpeanu, după ce a participat la evenimentul „Starea Naţiunii: Nivelul literaţiei digitale în România”.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni Meteorologii anunţă că săptămâna viitoare vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Conform prognozei anunţate vineri, în săptămâna 13 – 20 mai, temperaturile se vor situa sub cele obişnuite în acest interval. Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024 Valorile termice vor fi apropiate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea