Ziarul Unirea

Banalitatea TV

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Crimele, violurile, sinuciderile, incendiile, bătăile şi luptele mai mult sau mai puţin interlope, accidentele de muncă şi de circulaţie, pe şosele, în aer şi pe ape, pe mări şi oceane, divorţurile, torturile, curvăsăriile şi adulterele, traficul şi traficanţii cu ţigări, alcool, etnobotanice şi carne vie, sexualitatea şi homosexualitatea, chefurile, chiolhanurile, parastasele şi pomenile, discotecile şi concertele non-stop, profanările şi jaful în cimitire, şpăgile, comisioanele, cadourile şi peşcheşurile, nunţile marilor boşi, divorţurile, trădările şi infidelităţile, zilele şi festivalurile de la municipii, oraşe şi sate, concursuri şi alte întreceri, care mai de care mai bizare şi anapoda, mese festive, onomastici, divorţuri, partaje (Monica şi Irinel Columbeanu, Pepe şi Oana Zăvoranu), orfelinate, case de copii, de bătrâni, spitale toate în agonie, filantropice, catolice şi mai mult sau mai puţin ortodoxe, vameşi, poliţişti, jandarmi, arestaţi şi plimbaţi, fotbalişti şi transferuri şi mai ales terenuri şi stadioane cu scandal, meciuri aranjate, tunete şi fulgere, furtuni, cutremure, prăbuşiri, catastrofe, taifunuri şi tsunami, sechestre, propriri, falimente, insolvenţe şi mai ales multă, multă politică, zi şi noapte, non-stop, cu aceiaşi moderatori şi invitaţi, cu foşti mari miniştri şi şefi de tot felul, care nu au făcut nimic în mandatul lor, dar care azi dau şi lecţii pe sticlă, combat puterea şi guvernarea între două deplasări în străinătate sau în week-end-uri, pe la staţiunile europene ori pe la vilele şi palatele ridicate din salariile de bugetari.
Aşa arată o zi din viaţa unei televiziuni libere din România. Banalitatea TV este peste tot, informând şi mai ales făcând din ţânţar armăsar, incitând telespectatorii, ademenindu-i şi chemându-i la noi şi noi lupte româno-române şi niciodată la muncă pentru că numai nenorocirile fac rating, au audienţă la reclamele ce au invadat ecranele mai ceva ca importurile. Suntem asediaţi zilnic cu ştiri de interes local, difuzate naţional, cu violatori, criminali, accidente şi sinucideri. Mai mult, ştirile cu sânge sunt regizate cu promo având generic şi coloană sonoră pentru a impresiona şi mai mult. O adevărată batjocură televizată, odinioară a la Ceauşescu cu osanale, omagii neîntrerupte, astăzi a la Băsescu, pe care îl porcăim ca la uşa cortului cum nu s-a mai văzut om înjurat şi ponegrit pe pământul românesc!
În această junglă televizată iată că onor Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a trezit şi el speriat probabil de bocetele televizate ale femeilor îndurerate şi a luat decizia de a interzice ştirile cu sânge, cu descrieri de crime, omoruri, sinucideri. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Rămâne de văzut dacă televiziunile o vor respecta sau vor găsi tot felul de portiţe ca să ocolească normativul CNA. Vom vedea asta în ştirile de la ora 5! Pe când şi interzicerea demagogiei politice care ar trebui îngăduită doar în campaniile electorale, adică din 4 în 4 ani şi atunci 45 de zile, nu ca şi acum, când ecranele televizoarelor sunt „arate” zi şi noapte de tot felul de politicieni cu gargara lor ieftină şi tot mai plictisitoare. Adică, vorbă multă sărăcia omului! Exact ca în vremurile pe care le trăim!
Gheorghe CIUL

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Ceausescu 8 septembrie 2011 at 20:20

tu vorbesti, ciul draga, despre pupincurisme? Tu, marele maestru al linguselii corintiene si havaiene? Tu, geniu al limbutelor catifelate?:) Tu vorbesti despre gargara ieftina?
Ai si parti bune. Am fost induiosat de lacrimile sincere pe care le versi cind vorbesti despre faptul ca Basescu este cel mai injurat om din tara. Esti un sensibil, ciulica, un sentimental. Pacat ca nu esti si rational, sa te intrebi de ce este injurat Basescu…..Oare de ce?

gogu 8 septembrie 2011 at 20:52

ai uitat ca tovarasul ciul mai plange si cand pedeleul/basescu ii taie pensia dar uita repede, ca trece pe la caseria corint sau mai merge in cate o vizita de lucru alaturi de reprezentantii primariei.

vigilante 8 septembrie 2011 at 22:45

Televiziunile reprezinta marea masa a poporuluiroman. Cu regret spun asta. Imi pare rau pentru cei putini la numar care nu mai au loc sa vada in grila de programe o emisiune serioasa, educativa. Principiul capitalust cerere si oferta e aplicat si in segmentul media mai ales in tv. Daca romanul s-a indobitocit in ultimul hal in 20 de ani si cere astfel de stiri, emisiuni subculturale si noneducative, muzica subculturala, promovarea tuturor nulitatilor la rang de vedete tv ce mai vrei. Vb uni realizator tv: eu nu dau altceva decat ce cere publicul pt ca asta inseamna rating=publicitate=bani si noi facem bani, nu cultura. Masura CNA ului e tardiva si nu cred ca se va aplica. De fapt in regulamentul de acordare a licentei de emisiei se stip*uleaza multe cum ar fi: obligativitatea de acordare a unui procent de minim 20% procente de emisiuni culturale, eliminarea stirilor care prezinta violenta extrema,etc. Cate s-au aplicat pana azi? Haha..as vrea sa vad o emisiune culturala la zero tv..un parastas ceva, o imbranceala la coliva, la pupat moaste ori un gratar in fata blocului pe manele in ferentari.

Costel 8 septembrie 2011 at 22:56

Domnule draga zero tv. cu Elodia dumnelui are in judet un procent de 9%, cam mult dar asta e . Dumnealui reprezinta poporul oropsit de si este multi milionar . Repeta prostia pana cei mai slabi de inger o insusesc. Nu vedeti ca doctorul Stoica are un procent bunicel in sondaje pentru presedintia Consiliului Judetean la zero tv.

leul amarat 9 septembrie 2011 at 9:14

E perfect adevarat ce spune Ciul. Problema e ca nu mai este ce sa se spuna.
In vremea lui Cezar cand Imperiul Roman era slabit, prostimiiiii i s-a oferit circ si paine. Cand nu mai avem Economie si saracia e la ea acasa ce se poate face in afara de a munci pamantul care ni la dat Dumnezeu cel mai bun in Europa?
Sa spus in douazeci de ani ca a munci nu e rentabil??? Acum saraci cum suntem nu avem alternative .
Televiziunile defapt prezinta viata fiecarui Roman la fiecare nivel din societate.
Daca Romani ar munci nu au timp de televizor si sar schimba toate viziunile.
Dar pana se Desteapta Romanul ne cumpara altii cu tot cu pamantul de sub casa.
Si o sa traim bine,cu Circ si fara Paine.

VICTORYYYAAA LUYY VICTORRRR 10 septembrie 2011 at 10:48

CONTYNUA CA SA POTYYY CONTYNUA INCONTYNUUUUUU,DUMNEZEU TE STYYE DE MULT MERYTYYY CEVA MAYYY BUN.AMIN

Comentariile sunt oprite