Rămâi conectat

Editorial

Banalitatea TV

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Crimele, violurile, sinuciderile, incendiile, bătăile şi luptele mai mult sau mai puţin interlope, accidentele de muncă şi de circulaţie, pe şosele, în aer şi pe ape, pe mări şi oceane, divorţurile, torturile, curvăsăriile şi adulterele, traficul şi traficanţii cu ţigări, alcool, etnobotanice şi carne vie, sexualitatea şi homosexualitatea, chefurile, chiolhanurile, parastasele şi pomenile, discotecile şi concertele non-stop, profanările şi jaful în cimitire, şpăgile, comisioanele, cadourile şi peşcheşurile, nunţile marilor boşi, divorţurile, trădările şi infidelităţile, zilele şi festivalurile de la municipii, oraşe şi sate, concursuri şi alte întreceri, care mai de care mai bizare şi anapoda, mese festive, onomastici, divorţuri, partaje (Monica şi Irinel Columbeanu, Pepe şi Oana Zăvoranu), orfelinate, case de copii, de bătrâni, spitale toate în agonie, filantropice, catolice şi mai mult sau mai puţin ortodoxe, vameşi, poliţişti, jandarmi, arestaţi şi plimbaţi, fotbalişti şi transferuri şi mai ales terenuri şi stadioane cu scandal, meciuri aranjate, tunete şi fulgere, furtuni, cutremure, prăbuşiri, catastrofe, taifunuri şi tsunami, sechestre, propriri, falimente, insolvenţe şi mai ales multă, multă politică, zi şi noapte, non-stop, cu aceiaşi moderatori şi invitaţi, cu foşti mari miniştri şi şefi de tot felul, care nu au făcut nimic în mandatul lor, dar care azi dau şi lecţii pe sticlă, combat puterea şi guvernarea între două deplasări în străinătate sau în week-end-uri, pe la staţiunile europene ori pe la vilele şi palatele ridicate din salariile de bugetari.
Aşa arată o zi din viaţa unei televiziuni libere din România. Banalitatea TV este peste tot, informând şi mai ales făcând din ţânţar armăsar, incitând telespectatorii, ademenindu-i şi chemându-i la noi şi noi lupte româno-române şi niciodată la muncă pentru că numai nenorocirile fac rating, au audienţă la reclamele ce au invadat ecranele mai ceva ca importurile. Suntem asediaţi zilnic cu ştiri de interes local, difuzate naţional, cu violatori, criminali, accidente şi sinucideri. Mai mult, ştirile cu sânge sunt regizate cu promo având generic şi coloană sonoră pentru a impresiona şi mai mult. O adevărată batjocură televizată, odinioară a la Ceauşescu cu osanale, omagii neîntrerupte, astăzi a la Băsescu, pe care îl porcăim ca la uşa cortului cum nu s-a mai văzut om înjurat şi ponegrit pe pământul românesc!
În această junglă televizată iată că onor Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a trezit şi el speriat probabil de bocetele televizate ale femeilor îndurerate şi a luat decizia de a interzice ştirile cu sânge, cu descrieri de crime, omoruri, sinucideri. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Rămâne de văzut dacă televiziunile o vor respecta sau vor găsi tot felul de portiţe ca să ocolească normativul CNA. Vom vedea asta în ştirile de la ora 5! Pe când şi interzicerea demagogiei politice care ar trebui îngăduită doar în campaniile electorale, adică din 4 în 4 ani şi atunci 45 de zile, nu ca şi acum, când ecranele televizoarelor sunt „arate” zi şi noapte de tot felul de politicieni cu gargara lor ieftină şi tot mai plictisitoare. Adică, vorbă multă sărăcia omului! Exact ca în vremurile pe care le trăim!
Gheorghe CIUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea