Rămâi conectat

Ştirea zilei

Băiatul de 2 ani din Livezile care a căzut într-o fântână se simte bine

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Băiatul de 2 ani din Livezile care a căzut într-o fântână se simte bine.

Băieţelul de 2 ani din Livezile, care a căzut în 5 martie într-o fântână şi care a fost scos afară în stop cardio-respirator, precum şi în stare de hipotermie, se simte mult mai bine după ceva mai mult de o lună de la accident.

Minorul a fost internat la Spitalul Județean din Târgu Mureș, de unde, după evoluția favorabilă a stării de sănătate, a fost transportat la o unitate medicală din București pentru recuperare. Copilul din satul Livezile a căzut într-o fântână adâncă de 5-6 metri până la luciul apei şi încă 2-3 metri adâncime.

După copil a coborât un localnic, care l-a menţinut deasupra nivelului apei. Minorul a stat circa 20 de minute în fântână. Pompierii chemați și sosiți la fața locului l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent, respectiv scripete, lanţ şi găleată.

Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare, care au continuat timp de circa 30 de minute, până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat copilul şi a continuat resuscitarea și manevrele de creştere a temperaturii acestuia.

Minorul și-a revenit, a fost intubat și avea activitate cardiacă și respira singur. Ulterior a fost chemat un elicopter SMURD, care l-a preluat și l-a transportat la unitatea medicală din Târgu Mureș.

Toată această operațiune desfășurată cu profesionalism și cu rapiditate a dus la salvarea băiatului și la posibilitatea ca acesta să se recupereze integral.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea