Băiatul de 2 ani din Livezile care a căzut într-o fântână se simte bine

Băiatul de 2 ani din Livezile care a căzut într-o fântână se simte bine.

Băieţelul de 2 ani din Livezile, care a căzut în 5 martie într-o fântână şi care a fost scos afară în stop cardio-respirator, precum şi în stare de hipotermie, se simte mult mai bine după ceva mai mult de o lună de la accident.

Minorul a fost internat la Spitalul Județean din Târgu Mureș, de unde, după evoluția favorabilă a stării de sănătate, a fost transportat la o unitate medicală din București pentru recuperare. Copilul din satul Livezile a căzut într-o fântână adâncă de 5-6 metri până la luciul apei şi încă 2-3 metri adâncime.

După copil a coborât un localnic, care l-a menţinut deasupra nivelului apei. Minorul a stat circa 20 de minute în fântână. Pompierii chemați și sosiți la fața locului l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent, respectiv scripete, lanţ şi găleată.

Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare, care au continuat timp de circa 30 de minute, până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat copilul şi a continuat resuscitarea și manevrele de creştere a temperaturii acestuia.

Minorul și-a revenit, a fost intubat și avea activitate cardiacă și respira singur. Ulterior a fost chemat un elicopter SMURD, care l-a preluat și l-a transportat la unitatea medicală din Târgu Mureș.

Toată această operațiune desfășurată cu profesionalism și cu rapiditate a dus la salvarea băiatului și la posibilitatea ca acesta să se recupereze integral.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...