Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

BACALAUREAT 2023| Ligia Deca: „Luăm în calcul refacerea calendarului pentru BAC și Evaluarea Națională. Nu există varianta în care să anulăm examenele naționale”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BACALAUREAT 2023| Ligia Deca: „Luăm în calcul refacerea calendarului pentru BAC și Evaluarea Națională. Nu există varianta în care să anulăm examenele naționale”

Ministra Educației, Ligia Deca, a spus că “nu există varianta în care să anulăm examenele naționale, Evaluarea Nationala si BAC-ul.” Ligia Deca a făcut declarațiile în conferința de presă organizată vineri despre ordonanța de urgență adoptată pe 1 Iunie de Guvern privind majorările salariale pentru angajații din învățământ.

Ligia Deca a fost întrebată în conferința de presă dacă există posibilitatea anulării examenelor naționale. Ea a spus că: “Luăm în calcul refacerea calendarului. Nu există varianta în care să anulăm examenele naționale. Toți copiii vor avea oportunitatea să dea Evaluarea Națională și BAC-ul. Este vorba doar că va trebui să împingem această perioadă în calendar astfel încât să avem profesorii necesari ca să putem desfășura aceste examene.

(…) Aș menționa aici că, în general, clasele terminale au terminat de parcurs materia până ca greva să fi început. Pentru ei este esențial să se poată încheia situația școlară și este esențial ca să rămânem în calendarul de examene naționale”.

Amintim, până acum ministerul Educației a prelungit perioada de înscrieri la BAC până pe 9 iunie și de încheiere a mediilor pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea