// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
ALBAFEST - 2019

Aviz negativ din partea CSM pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr

Secţia pentru procurori a CSM a dat, luni, un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr.

A fost o ședinţă tensionată la CSM pe tema revocării procurorului general al României. Ministrul justiţiei a ignorat recomandările din raportul MCV, de a renunţa la procedură, şi insistă să-l înlăture din funcţie pe Augustin Lazăr. Pe de altă parte, procurorul general îl acuză pe Tudorel Toader de ingerinţă în ancheta privind violenţele de la protestul din 10 august şi de abuz.

Secția pentru procurori a CSM s-a reunit luni în ședința publică, pentru a aviza, cu titlu consultativ, propunerea făcută luna trecută de Tudorel Toader, ministrul justiției, de revocare a procurorului general al României. Conform procedurii, ministrul a fost invitat să își susțină solicitarea, apoi Augustin Lazăr a luat cuvântul pentru a se apăra, iar la final membrii Secției au putut adresa întrebări. Deliberarea este secretă, după care Secția va anunța care este avizul – favorabil sau negativ. Este însă o opinie consultativă, cel mai probabil nu îl va face pe ministru să se răzgândească, mai ales că el a trimis deja la Cotroceni raportul de evaluare a lui Augustin Lazar, pe baza căruia cere revocarea.

Şi în cazul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, avizul a fost negativ, ceea ce nu l-a împiedicat pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader să trimită mai departe, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea de revocare a acesteia.

Sursa: digi24.ro

Facebook 

3 Răspunsuri la Aviz negativ din partea CSM pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr

  1. Jidanul 19.11.2018 la 16:28

    Iar CSM da aviz negativ ca sa nu fie revocat omul din Sancrai,idem ca in cazul Kovesi.E bine ca ministrul Tudorel Toader nu tine cont de aviz si face inlocuiri.Mari smecheri unii procurori care se sustin intre ei si mai raman pe functii o perioada de timp ca sa ajunga la pensii nesimtite de 35 mii lei ca……..Ba voi cu cate guri mancati……?da-var D-zeu ce n-ati avut….??!!

  2. marius 19.11.2018 la 17:47

    Nimic nou sub soare. Cine joaca braul, tine la dansatori!!

  3. coco 21.11.2018 la 13:22

    Corb corb nu-si scoate ochii. Credeti ca cei de la CSM sunt mai buni decat Lazar? au si aia destule bube in cap.Dai cu tunul si tot nu mai gasesti oameni corecti cu constiinta curata….