Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Avalanşă de furturi în Alba. Vârsta hoţilor este între 16 şi 70 de ani

Bogdan Presecan

Publicat

în

Trăim vremuri dificile. Tot mai mulţi oameni cad în pradă iluziei că furând îşi pot rezolva problemele. Doar în ultimele 3 zile, în judeţul Alba, au fost reţinuţi mai mult de 10 suspecţi de furt din locuinţe, de pe câmp, din rezervoare de vehicule. Iar toate astea se întâmplă acum când, poliţiştii sunt tot mai puţini, mai prost plătiţi şi nu ştiu în câte locuri să se mai împartă deodată.

Astfel, miercuri, 18 ianuarie 2012, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea unui furt din locuinţă în legătură cu care au fost sesizaţi la data de 14 ianuarie 2012. În urma cercetărilor efectuate s-a constat că doi minori, de 16 şi 17 ani, ambii din Buceredea Grânoasă, au escaladat gardul locuinţei unui cetăţean din comună şi prin efracţie au pătruns în locuinţă, de unde au sustras un telefon mobil precum şi alte bunuri, în valoare totală de 300 de lei. Poliţiştii au reuşit recuperarea integrală a prejudiciului iar în urma extinderii investigaţiilor a rezultat că la data de 10 ianuarie 2012, minorul de 17 ani, împreună cu un alt minor de 16 ani şi R.A.C., de 18 ani, tot din Bucerdea Grânoasă, au pătruns prin efracţie în locuinţa unui alt cetăţean din comună, de unde au sustras două telefoane mobile, furt care nu a fost reclamat anterior de păgubit, întrucât acesta locuieşte la o altă adresă şi nu avea cunoştinţă de comiterea lui.

Recordul de vârstă, 70 de ani

Elit - Gustul Desăvârșit

Joi, 19 ianuarie 2012, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea, în perioada iunie – decembrie 2011, a mai multor furturi de sârmă şi armătură de şpaleri, din viile situate în locul „La izvor”, aparţinând mai multor cetăţeni din cartierul Bărăbanţi al municipiului Alba Iulia. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că A.M., de 70 de ani, N.M., de 28 de ani şi N.C., de 23 de ani, toţi din Alba Iulia, au sustras sârmă şi armătura şpalerilor, în valoare de 3.000 de lei, bunuri pe care ulterior le-au valorificat la centre de colectare a fierului vechi. Cei trei suspecţi sunt cercetaţi în continuare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat

Bunuri de 5000 de lei furate de la o femeie din Pianu de Jos

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală numărul 7 Sebeş au reuşit documentarea activităţii infracţionale a lui I.C.D., de 21 de ani, din Aiud, judeţul Alba, care este suspect furtul unor bunuri în valoare de 5000 de lei dintr-o locuinţă situată pe raza localităţii Pianu de Jos. În cursul zilei de joi I.C.D. a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri, 20 ianuarie, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului precum şi în vederea recuperării prejudiciului.

Tot joi, 19 ianuarie 2012, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia,  l-au identificat pe principalul suspect de comiterea unui furt în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 16 ianuarie 2012. În urma cercetărilor a rezultat că, la data de mai sus, O.N., de 29 de ani, din comuna Ciugud, judeţul Alba, a pătruns în locuinţa unui cetăţean din Alba Iulia de unde a sustras câteva articole de îmbrăcăminte şi un aparat de sudură. O parte din prejudiciu a fost recuperat şi restituit păgubitului.

Hoţi de motorină prinşi după 9 luni

Vineri, 20 ianuarie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud au reuşit documentarea activităţii infracţionale a doi suspecţi de comiterea unui furt de combustibil, comis în luna mai 2011. Cercetările au stabilit că în dimineaţa zilei de 12 aprilie 2011, în jurul orelor 4,00, K.C.A., de 29 de ani şi S.I., de 23 de ani, ambii din judeţul Mureş, au sustras cantitatea de 200 litri de motorină din rezervorul unui autotractor parcat pe raza comunei Mirăslău. Prejudiciul a fost recuperat integral iar faţă de cei doi suspecţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. (B.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – Program: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

În perioada 12-15 august 2022, va avea loc în Cetatea Alba Carolina, cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum. Spectacolele puse în scenă au scopul de a aduce în faţa publicului realitatea vieţii de acum două mii de ani, din vremea lui Decebal şi Traian.

Pe parcursul festivalului, vor avea loc demonstrații militare, lupte între daci și romani, încleștări între gladiatori, parade de noapte cu torte, târguri de sclavi, dansuri de inspirație antică.

VINERI 12 AUGUST

Elit - Gustul Desăvârșit

16.00 – Expoziție: De la artefactul istoric la reenactmentul istoric
Muzeul National al Unirii Alba Iulia16.30 – Prezentare de carte – Dott. Giorgio Franchetti (Società Italiana di Storia della Medicina) – A tavola con gli antichi romani. Storia, aneddoti e tante ricette per scoprire come manqiavano i nostri antenati culturali/ La masă cu vechii romani. Istorie, anecdote și multe rețete pentru a descoperi cum mâncau strămoșii noștri
Autori: Giorgio Franchetti și Cristina Conte.
Muzeul Principia

17.00 – Conferință științifica.
Prezentări:
– Dott. Giorgio Franchetti (Società Italiana di Storia della Medicina) La Fiqura del Medico Romano. Aspetti sociali, evidenze epigrafiche e discussione dele strumentario/ Figura doctorului roman. Aspecte sociale, dovezi epigrafice și discuții asupra instrumentelor
Muzeul Principia

20.00 – Lansare de carte. Volumul I, Eclipsă totală din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună,
autor Măcinic Darius/ Dareos – Ludus Apulensis
Ambient muzical: Laura Orian
Cafeneaua Frammʼs

SÂMBĂTĂ 13 AUGUST

11.00 – 11.20 Ceremonia oficială de deschidere a festivalului
Esplanada Catedralei Romano Catolice

11.20 – 11.30 Parada legionarilor romani și a războinicilor daci
Esplanada Catedralei Romano Catolice și Strada Mihai Viteazul

11.30 – 21.00 Tabăra antică-ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antica, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul)
Platou strada Militari – tabăra romană
Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor

12.00 – 13.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum
Pornire de la Muzeul Principia

18.30 – 20.00 – Prezentări și demonstrații militare comune ale trupelor participante: Tomis (Constanta); Historia Renascita (Pitesti); Veteres Milites (Sibiu); Omnis Barbaria (Baia Mare); Terra Dacia Aeterna (Cluj-Napoca); Legio I Italica (Svishtov, Bulgaria); Dacii Petrodavei (Piatra Neamț), Garda Apulum (Alba Iulia)
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

20.00 – 20.45 – Dansuri antice – Magna Nemesis, Venatrix și Nimfele Daciei
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

20.45 – 21.45 – Lupte de gladiatori – Ludus Ursus și Ludus Apulensis
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

21.45-22.00 – Parada cu torțe
Strada Mihai Viteazul

DUMINICĂ 14 AUGUST

10.30 – 18.00 Tabăra antică – ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antică, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul)
Platou strada Militari – tabăra romană
Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor

11.00 – 12.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum
Pornire de la Muzeul Principia

11.30-12.30 – Competiție sportivă/pentatlon antic
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

18.30 – 19.00 Târg de sclavi
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

19.00-19.30 – Demonstrații comune de tehnică militară ale trupelor participante: Legiunile romane • Războinicii barbari
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

19.30-20.00 – Mare confruntare
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

LUNI 15 AUGUST

12.00 – Ceremonialul de închidere a festivalului.
Parada trupelor
Esplanada Catedralei Romano-Catolice și Strada Mihai Viteazul


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la o locuință din Arieșeni: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la o locuință din Arieșeni: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit astăzi, 11 august, la o locuință din Arieșeni.

Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Arieseni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în com. Arieșeni.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu ardere generalizată la o locuință.

La momentul de față incendiul este lichidat. Se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative produse de acesta.

A ars o casă de locuit pe aproximativ 200mp.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca scurtcircuit electric.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă, o autoutilitară de primă intervenție și comandă, un echipaj pentru prim ajutor și o autospecială pentru stingere cu apă și spumă din partea SVSU Arieșeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| APEL UMANITAR pentru o familie din Apuseni, după ce un incendiu le-a mistuit agoniseala de o viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| APEL UMANITAR pentru o familie din Apuseni, după ce un incendiu le-a mistuit agoniseala de o viață

O familie din Arieșeni a rămas, în doar câteva clipe, fără agoniseala de o viață, după ce un incendiu le-a distrus casa.

„În această dimineață în comuna noastră s-a întâmplat o mare nenorocire, în urma unui incendiu o familie și-a pierdut agoniseala de o viață. Este vorba de familia lui Bîte Cornel, epitropul de la biserică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fac apel pe această cale la cei care vor să sprijine financiar familia care a rămas fără adăpost.

Cont RO52BTRLRONCRT0495934501 sau direct la Cornel. Dacă cineva dorește să sprijine cu materiale de construcții este foarte bine. Mulțumesc, doamne ajută!”, a transmis Gheorghe Pantea, primarul comunei Arieșeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea